scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

F1 CEO Chase Carey: 'Doel is om het seizoen op 5 juli in Oostenrijk te beginnen'

Gepubliceerd op 27 april 2020 door Niels Hendrix

Formule 1 CEO Chase Carey heeft de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de Formule 1 kalender van 2020 uit de doeken gedaan, inclusief een beoogde startdatum en locatie.

Hij zei: “Het doel is om in Europa te beginnen met racen, in juli, augustus en begin september, met de eerste race in Oostenrijk, in het weekend van 3 tot 5 juli. In september, oktober en november willen we racen in Azië en Amerika. Het seizoen kan dan afgesloten worden in de Golf, met Bahrein en Abu Dhabi in december. Zo komen we tot vijftien tot achttien races. We zullen onze nieuwe kalender zo snel mogelijk bekend maken.”

“We verwachten dat de eerste races zonder fans gereden zullen worden, maar hopelijk kunnen die weer toegelaten worden naarmate het seizoen vordert. We hebben nog veel werk te verzetten zoals de procedures voor de teams en partners, om de landen binnen te komen en er te kunnen werken. De gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen staat daarbij voorop en we gaan alleen verder als we er vertrouwen in hebben betrouwbare procedures te hebben om zowel risico’s als mogelijke problemen te kunnen ondervangen.”