scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max wint eerste race tijdens 'A Tribute To Motorsport Legends' op Silverstone

Gepubliceerd op 15 april 2020 door Bryan van Berlo

Max Verstappen heeft de eerste wedstrijd van het online evenement ‘A Tribute to Motorsport Legends’ van 'Real Racers Never Quit by Team Redline' op zijn naam geschreven. Op het circuit van Silverstone wist de Nederlander Formule 2-coureur Felipe Drugovich achter zich te houden en met veilige marge de wedstrijd te winnen. In race twee kwam Verstappen niet verder dan P18. Hij viel namelijk ver terug door een spin, na met DTM-racewinnaar Daniel Juncadella in aanraking te zijn gekomen. De door Team Redline georganiseerde races staan dit keer in het teken van het eren van historische autosportlegendes, waaronder de onlangs overleden Stirling Moss.

Het circuit van Silverstone vormt het strijdtoneel voor de eerste twee races. Er wordt echter gereden op de oude lay-out, waar de Formule 1 tot aan 2010 gebruik van maakte. Het veertig man sterke startveld komt ditmaal in actie met een Lotus 79. De door Colin Chapman ontworpen Formule 1-auto wist in 1978 op dominante wijze beide kampioenschappen te veroveren.

Als de kwalificatie van start gaat, hebben de deelnemers twee ronden om een snelle tijd te noteren. Max Verstappen gaat in zijn eerste poging naar een 1:36.863, waarmee hij zich voorlopig van de pole positie weet te verzekeren. De Nederlander verbetert zich na zijn tweede ronde niet meer, maar het gat naar Kelvin van der Linde, die zich als tweede kwalificeert, is met vier honderdsten van een seconde net groot genoeg. Het feit dat de eerste negentien coureurs binnen een seconde van elkaar zitten geeft maar aan hoe competitief het veld is.

Bij de start van race één is Max Verstappen uitstekend weg, in tegenstelling tot Kelvin van der Linde. De Zuid-Afrikaanse coureur heeft veel wielspin en komt zelfs in aanraking met een aantal andere rijders, waardoor hij ver terugvalt. Met een voorsprong van ongeveer anderhalve seconde op de nieuwe man op P2, Daniel Juncadella, sluit Max de eerste ronde af. Het gat slinkt echter met iedere ronde, waardoor de Spanjaard aan het begin van ronde vijf nog maar een kleine seconde hoeft goed te maken.

Even later gaat het mis voor Juncadella als Formule 2-coureur Felipe Drugovich in een overenthousiaste inhaalpoging de Spanjaard van de baan tikt. Dit komt ten goede aan Verstappen, die zijn voorsprong weer ziet uitgroeien tot ongeveer anderhalve seconde. De Aston Martin Red Bull Racing-coureur komt gedurende het restant van de race niet meer in de problemen en weet aan het einde van de rit ook als eerste over de streep te komen. Drugovich en Juncadella completeren het podium.

Uitslag ronde 1, race 1 - A Tribute To Motorsport Legends, Real Racers Never Quit by Team Redline
Omdat Max de eerste race wist te winnen, mag hij ook de tweede wedstrijd vanaf de eerste startplek aanvangen. De Nederlander is bij het uitgaan van de lichten wederom ijzersterk weg en heeft aan het einde van de eerste ronde een halve seconde voorsprong op Daniel Juncadella. De DTM-racewinnaar houdt de druk echter vol op de ketel bij Verstappen.

Bij het ingaan van Abbey gaat het plotseling mis voor Max. Hij raakt het gras, gaat wijd en komt in aanraking met Juncadella, waarbij de Limburger aan het kortste eind trekt. Verstappen spint en dient na een botsing met een aanstormende coureur terug te keren naar de pits. Na de nodige reparaties keert Max nog terug op het circuit, maar meer dan een achttiende plek zit er niet meer in. Felipe Drugovich wint met ruime voorsprong de tweede race. Braziliaan Agustin Canapino en Daniel Juncadella eindigen respectievelijk tweede en derde.

Aankomende vrijdag 17 april zal om 21.00 uur de tweede en laatste ronde van ‘A Tribute to Motorsport Legends’ plaatsvinden. Je kunt dit uiteraard weer live volgen via live.teamredline.com. De onboard van Max is te bekijken via twitch.tv/maxverstappenKlik hier voor meer informatie over de serie.

Uitslag ronde 1, race 2 - A Tribute To Motorsport Legends, Real Racers Never Quit by Team Redline