Max kampioen na zesde ronde Real Racers Never Quit op Suzuka

Gepubliceerd op 04 april 2020 door Johan Peeters

Max Verstappen heeft op de zesde, en laatste, avond van “Real Racers Never Quit by Team Redline” het kampioenschap binnengehaald. Op het virtuele Suzuka in Japan hadden de ruim 40 deelnemers, bestaande uit professionele coureurs, ditmaal tijdens beide races de beschikking over een LMP2-auto.

Max, die voorafgaand aan het evenement een voorsprong had van 133 punten op Kelvin van der Linden, reed net als de rest van het veld in een Honda Performance Development ARX-1. De Limburger startte beide races vanaf P2 achter Van der Linde en eindigde de eerste race op P6. Tijdens de tweede race eindigde Max op P3, wat hem het kampioenschap bracht.

Net als bij de eerdere evenementen krijgen de coureurs ook ditmaal tijdens de kwalificatie twee “hot laps” om een tijd te zetten. Na twee rondjes staat Max op 0,077 seconde achter Kelvin van der Linde op P2 en voor Nicky Catsburg op P3.

Bij de start kan Max geen vuist maken tegen Van der Linde en we zien veel incidenten in de eerste ronde. Max ziet toch kans om in de eerste ronde aan Van der Linde voorbij te komen en voert het veld aan bij het ingaan van de tweede ronde. In bocht 1 tikt Van der Linde Max aan, waardoor de Nederlander van de baan schiet. Hij kan verder en maakt in Spoon een fout waardoor hij nog een paar plekken verliest. P9 is halverwege de tweede ronde zijn deel. Het incident met Van der Linde is “under investigation”.

Lando Norris heeft het ook niet breed en moet na een crash de strijd staken. Halverwege de race rijdt Max rond op P7 en heeft zicht op Tom Dillmann. Even later ziet de Nederlander kans aan de Fransman voorbij te komen. Nog een plekje winst zit er niet meer in, waardoor P6 uiteindelijk het hoogst haalbare is.

Na afloop van de eerste race laat Max weten: “Kelvin raakte me in de eerste bocht, maar het is zoals het is. Later verloor ik nog drie plekken in Spoon. Dat is een verraderlijke bocht in iedere auto. Ik denk dat de auto met de bodem de baan raakte, waardoor ik spinde. Een beetje onfortuinlijk. Ik moet straks één plekje beter kwalificeren en dan komt het goed."

Uitslag ronde 6, race 1 - Real Racers Never Quit by Team Redline In de kwalificatie voor de tweede race is het weer Kelvin van der Linde die van pole mag starten op Suzuka. Max heeft even de pole in handen maar Van der Linde duikt daar uiteindelijk nipt onderdoor. Verstappen start dus wederom van P2, terwijl Norris van P4 de race aan zal vangen.

De start van de tweede race verloopt, zoals het hoort, zonder incidenten. Max blijft in de openingsfase in het spoor van leider Van der Linde. In ronde vier voert Verstappen de druk op bij Van der Linde, maar in plaats van een aanval plaatsen voor de leiding maakt Max een foutje en ziet Norris aan zich voorbij komen. 

Max voert meteen de druk op bij de Brit, maar ziet geen kans om eraan voorbij te komen. Vooraan loopt Van der Linde weg van het vechtende tweetal. Uiteindelijk blijft de top drie onveranderd. En zo wint Van der Linde voor Norris op P2 en Max op P3. Daarmee is Max met 805 punten kampioen en wint hij zijn eerste kampioenschap van 2020! Kelvin van der Linde eindigt het kampioenschap op P2 met 60 punten achterstand.

Na afloop van de tweede race laat Max weten: “Ja, race 1 had ik kunnen winnen maar het kwam neer op een paar punten verzamelen die ik nodig had na mijn computercrash op Interlagos. Anders was het kampioenschap al eerder beslist geweest. Het was de eerste keer dat ik met zo’n LMP2-auto reed en leuk om in te rijden. Ze zijn compleet anders dan een GTE-auto. Suzuka is een geweldige baan om te rijden en een van de beste circuits ter wereld.”

Vooruitblikkend op het echte racen in de Formule 1 later dit jaar in Japan laat Max tot slot nog weten: “We moeten met Red Bull vechten tegen Ferrari en Mercedes en zij zijn niet het gemakkelijkst te verslaan. We hadden in het verleden een paar goede races hier. Ik hoop dat we überhaupt aan racen toekomen dit jaar, en hoop terug te kunnen keren naar Japan vanwege ons partnership met Honda, wat het allemaal een beetje specialer maakt. Je wilt daar in hun thuisrace een goed resultaat neerzetten voor alle Hondafans.”

Uitslag ronde 6, race 2 - Real Racers Never Quit by Team Redline

Eindstand "Real Racers Never Quit by Team Redline" seizoen 1

 1 Max Verstappen     805
 2 Kelvin van der Linde  705
 3 Lando Norris      690
 4 Daniel Juncadella   600
 5 Ayhancan Guven     436
 6 Agustin Canapino    427
 7 Sheldon van der Linde 407
 8 Mikkel Jensen     358
 9 Bruna Spengler     355
10 Larry ten Voorde    330