Max wint op Interlagos tijdens Real Racers Never Quit, problemen in race twee

Gepubliceerd op 01 april 2020 door Bryan van Berlo

Max Verstappen heeft woensdagavond gemengde gevoelens overgehouden aan de vijfde ronde van het online evenement ‘Real Racers Never Quit by Team Redline’. De Nederlander wist de eerste virtuele race op het Braziliaanse circuit Interlagos op dominante wijze te winnen, maar ondervond bij de start van de tweede wedstrijd technische problemen, waardoor hij deze pas na enig oponthoud kon aanvangen en buiten de punten eindigde.

“Mijn PC crashte, zo simpel is het”, geeft Max tekst en uitleg over wat er gebeurde tijdens race twee. “Dat is jammer, want de snelheid was goed. Toen ik terugkwam zag ik echter dat er al veel mensen uitgevallen waren, dus ik dacht: ik probeer vier of vijf ronden te rijden en dan zien we wel waar we uitkomen. Uiteindelijk kwam ik net buiten de punten terecht, dus al met al was het niet al te slecht. Ik had echter graag voor in het veld meegedaan.”

De Aston Martin Red Bull Racing-coureur is desondanks te spreken over het Autódromo José Carlos Pace, waar tijdens deze editie online op geracet werd: “Ik vind het een leuk circuit. Er zijn niet heel veel bochten, maar het is erg leuk om op te rijden. Het is ook goed racen op deze baan en vooral met deze groep coureurs is dat erg leuk.” Verstappen sluit grappend af: “We zullen vrijdag zien waar we dan gaan racen. Maar ik ga eerst mijn PC van het balkon afgooien en een nieuwe kopen, haha!”.

Tijdens de vijfde avond van het door Team Redline georganiseerde kampioenschap ‘Real Racers Never Quit’ vormt het Autódromo José Carlos Pace in Brazilië het strijdtoneel. Op het circuit dat al jarenlang deel uitmaakt van de Formule 1-kalender, komen de veertig coureurs in actie met een V8-aangedreven BMW M8 GTE.

Tijdens de kwalificatie rijdt Max Verstappen in zijn eerste ronde een 1:29.37, welke op dat moment goed is voor de eerste plek. Super TC2000-kampioen Augustin Canapino duikt hier even later kortstondig onderdoor, maar Max weet zich in zijn tweede rondje naar een 1:29.02 te verbeteren, waarmee hij zich alsnog van de pole positie verzekert. Aan het eind van de kwalificatie is het McLaren-coureur Lando Norris, die naast de Nederlander mag plaatsnemen op de eerste startrij.

Na een halve ronde achter de safety car wordt het veld losgelaten voor twaalf ronden racen. Max komt ongeschonden de eerste bochten door en weet Lando Norris op relatief veilige afstand achter zich te houden. Aan de staart van het veld gaat het flink mis, daar we een aantal coureurs nog vóór het bereiken van bocht één de muur in zien gaan.

Rondenlang bedraagt het gat tussen Verstappen en Norris nog geen seconde. Laatstgenoemde wordt echter flink onder druk gezet door Augustin Canapino, waardoor Max de leiding langzaam maar zeker steviger in handen kan nemen. Omdat de McLaren-coureur in de laatste ronde zelfs alle zeilen moet bijzetten om zijn tweede plek te verdedigen, eist Verstappen uiteindelijk met een comfortabele voorsprong de overwinning op. Bruno Spengler, Nederlander Nicky Catsburg en Dries Vanthoor completeren de top zes.

Uitslag ronde 5, race 1 - Real Racers Never Quit by Team Redline
Ook voor de tweede wedstrijd weet Max Verstappen zich van de pole te verzekeren. Wederom is het Lando Norris die de eerste startrij completeert, zij het met ongeveer anderhalve tiende achterstand op de achtvoudig Grand Prix-winnaar. DTM-coureur Sheldon van der Linde rijdt wonderbaarlijk genoeg exact dezelfde tijd als Norris en neemt als derde plaats op de grid.

Als de race op het punt van beginnen staat, krijgt Max plotseling met technische problemen te maken, waardoor de Nederlander als sneeuw voor de zon uit de sessie verdwijnt. Het euvel heeft tot gevolg dat Lando Norris de race als leider mag aanvangen. De Brit zou zijn plek echter kwijtraken aan de Turkse coureur Ayhancan Guven, die aan het einde van de rit ook als eerste over de streep weet te komen. Dennis Marschall, uitkomend in de ADAC GT Masters, completeert het podium met een derde stek. Verstappen weet uiteindelijk nog terug te komen en een aantal ronden te rijden, maar het levert hem helaas geen punten meer op.

Aanstaande vrijdag 3 april volgt om 21.00 uur het zesde en laatste evenement van ‘Real Racers Never Quit’. Je kunt dit uiteraard weer live volgen via live.teamredline.com. De onboard van Max is te bekijken via twitch.tv/maxverstappenKlik hier voor meer informatie over de serie.

Uitslag ronde 5, race 2 - Real Racers Never Quit by Team Redline