scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max domineert tweede avond Real Racers Never Quit in Barcelona

Gepubliceerd op 25 maart 2020 door Julien Lemmen

Max Verstappen heeft op de tweede avond van “Real Racers Never Quit by Team Redline” op dominante wijze beide races gewonnen. Op de virtuele versie van het Circuit de Barcelona-Catalunya mochten de ruim 40 deelnemers, bestaande uit professionele coureurs, kiezen uit een BMW of een Porsche GTE-wagen in het spel iRacing om de twee races mee aan te vangen. 

Max reed in de Porsche, startte beide races vanaf pole en werd in de twee races geen moment bedreigd. Na afgelopen maandag ook de eerste race in Spa-Francorchamps winnend af te hebben gesloten, gaat Verstappen bovendien ruim aan de leiding in het kampioenschap, dat te volgen is via de livestreams van Team Redline op live.teamredline.com.

Na afloop van de twee races laat Max weten: “Ik had veel plezier vanavond. De auto voelde goed aan. Daarnaast vind ik het een leuke baan: we kennen het circuit goed als coureurs." Ondanks de grote voorsprong op de concurrentie, heeft Verstappen zich vermaakt: "Ik hou van winnen. Soms is de strijd op de baan leuk, maar soms is met een grote voorsprong winnen ook leuk. Je kon zien dat de mannen achter mij steeds sneller werden, dus mijn voorsprong in race twee was al stukken minder."

Vlak voor de trainingen wordt pas bekend gemaakt op welk circuit de coureurs gaan rijden. Zo ook de volgende twee races, die aankomende vrijdagavond verreden gaan worden. Voor dan is eveneens het soort auto een verrassing. Op de vraag waar Max niet op hoopt, antwoordt hij: “De baan maakt mij niet veel uit. Het ligt vooral aan de auto. Het wordt interessant waar we de volgende keer in gaan rijden. Misschien wel Nascar waar ik nog nooit in heb gereden. Ik weet het niet, dus we zullen het gaan zien."

In de vrije training zit de top 30 binnen twee seconden van elkaar, waarbij Max de snelste ronde klokt. Ook in de kwalificatie voor race één is Max niet te kloppen. Met een tijd van 1:40.893 blijft hij nipt Formule 1-collega Lando Norris voor.

Bij de rollende start is Max er als de kippen bij en hij gaat onbedreigd de eerste bocht in. Lando Norris wordt voorbijgereden door Ayhancan Guven, maar even later tikt Norris bij bocht tien Guven van de baan af. Verstappen loopt al snel weg bij zijn naaste achtervolgers, Porsche Supercup-coureur Larry Ten Voorde en voormalig DTM-coureur Daniel Juncadella. Verstappen is de enige coureur die tijden onder de 1 minuut 41 rijdt en na zeventien ronden komt Max met bijna tien seconden voorsprong op ten Voorde als eerste over de finish. Juncadella completeert het podium. Norris vecht zich nog terug tot plek vier, vóór Tom Dillman op P5.

Uitslag ronde 2, race 1 - Real Racers Never Quit by Team Redline Vlak na de eerste race vindt de kwalificatie voor race twee plaats. Ook hier is Max heer en meester. Met een tijd van 1:40.548 is de Limburger ruim vier tienden sneller dan Guven en ten Voorde op plek twee en plek drie.

Bij de start van de tweede race op het virtuele Barcelona is Max zijn concurrenten wederom te slim af en hij verdwijnt al snel aan de horizon. Achterin het veld vind er een groot ongeluk plaats bij bocht vier, maar doordat de schade is uitgeschakeld, kunnen de heren hun weg vervolgen. Ook nu komt de eerste plek geen moment in gevaar voor Verstappen en met ruim vier seconden voorsprongt wint hij voor de derde maal in de vier races die tot nu toe zijn verreden in het kampioenschap. Met daarnaast twee maal de snelste ronde van de race, sluit Max de avond ongeslagen af. Ook nu wordt Nederlander Larry ten Voorde tweede, met daarachter Ayhancan Guven, de Porsche Supercup-vicekampioen van 2019, op plek drie. Daniel Juncadella wordt vierde, met de deen Mikkel Jensen op P5.

Aanstaande vrijdag 27 maart om 21.00 uur volgt het derde evenement, van de in totaal zes ronden van Real Racers Never Quit. Je kunt het dan weer live volgen via live.teamredline.comKlik hier voor meer informatie over de serie. 

Uitslag ronde 2, race 2 - Real Racers Never Quit by Team Redline