Max blijft nuchter na productieve woensdag in Spanje: 'Focussen ons op onszelf'

Gepubliceerd op 26 februari 2020 door Bryan van Berlo

Max Verstappen heeft de vierde dag van de wintertests in Barcelona afgesloten met 83 ronden achter zijn naam. Een 1:17.347 als snelste tijd, gereden op de gele C3-banden, bracht de Nederlander tevens naar de tweede plek. Een spin in de slotseconden van de sessie zorgde ervoor dat de RB16 stilviel, maar dat doet niets af aan het feit dat Aston Martin Red Bull Racing op weer een productieve middag kan terugkijken.

Na afloop van de testdag licht Max aan onder andere Verstappen.nl het afgewerkte programma van vandaag toe: “We reden de hele tijd twee snelle ronden met daartussen een cooldown-ronde, waarna we weer een lange run deden. Dit ging aaneengesloten, dus ik kwam de pits binnen voor een aanpassing aan de voorvleugel en ging weer door. Dat is ook hoe we willen testen.”

De Limburger blijft ondanks de productieve middag nuchter over hoe competitief de RB16 kan zijn: “Het is nu nog lastig om te zeggen of de auto goed genoeg is. Alles voelt snel en het voelt alsof we veel grip hebben, maar dat hebben de andere auto’s ook. Testen zegt dus nog niet zo heel veel. Het belangrijkste is dat we veel dingen uitproberen en weten waar de auto op reageert.”

“We moeten het beter doen dan vorig jaar en daar werken we ook hard aan. Tot nu toe voelt de auto zeker als een verbetering, maar dat moet ook als je voor het kampioenschap wilt vechten. We focussen ons gewoon op onszelf, en dan zien we in Melbourne waar we staan”, aldus Max.

Ten slotte geeft Verstappen nog kort tekst en uitleg over zijn spin in bocht tien, vlak voor het einde van de sessie: “Ik spinde ineens, maar dat was niet mijn fout. We gaan dat nog onderzoeken.”

Als de lunch erop zit en de werkzaamheden in Barcelona weer vervolgd worden, wordt bekend dat het oponthoud bij Red Bull in de ochtend werd veroorzaakt door een probleem met de ophanging. Het euvel lijkt echter opgelost, als we Max na ruim twintig minuten de pitstraat op een setje van de witte C1-banden zien verlaten.

Op het moment dat de middagsessie anderhalf uur oud is, heeft Verstappen dertig ronden achter zijn naam staan. Hij heeft hierbij op de C2-banden een 1:18.054 als snelste tijd laten noteren. Na een kort bezoek aan de pits begint de Nederlander aan een nieuwe stint van vijftien ronden, alvorens hij zich weer bij zijn team meldt.

De middag verloopt voor Max vrijwel probleemloos. Met nog ruim een uur op de klok heeft de achtvoudig Grand Prix-winnaar 59 ronden op het Circuit de Barcelona-Catalunya afgelegd.

Als de zon langzaam daalt en de slotfase van de sessie is aangebroken, rijdt Max nog een run op de gele C3-banden, waarmee hij zijn tijd weet te verbeteren naar een 1:17.347. Vlak voordat het zwart-wit geblokt wordt getoond, valt de Limburger stil door een spin in bocht tien. Daniil Kvyat zet zijn AlphaTauri op vrijwel exact hetzelfde moment aan de kant, maar doet dit twee bochten eerder.

De incidenten hebben een code rood tot gevolg en de sessie wordt met nog enkele seconden te gaan gestopt. Max sluit de vierde van in totaal zes testdagen af met 83 gereden geronden, waarmee Red Bull de grens van 100 omlopen vandaag alsnog ruim overschrijdt.

Max neemt morgen de ochtendsessie voor zijn rekening, waarna hij het stuurtje aan zijn teamgenoot Alexander Albon zal overhandigen.

Uitslag woensdag 26 februari, Barcelona: