scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Albon sluit testweek met 83 ronden voor Red Bull af

Gepubliceerd op 21 februari 2020 door Niels Hendrix

Bij Aston Martin Red Bull Racing ging Alex Albon vrijdagmiddag aan de slag met een racesimulatie, net zoals in de ochtend al door Max Verstappen was gereden. De Thai reed 83 ronden en kwam zat met 1:18.154 een halve tel achter de tijd van de Nederlander. Mercedes noteerde met Valtteri Bottas (1:15.732) en Lewis Hamilton (1:16.516) de snelste tijden, maar was bovendien met 65 respectievelijk 73 verreden rondes ook productief. Red Bull deed het echter met in totaal 169 ronden zelfs nog beter. 

Als om 14.00 uur de lichten op groen gaan, duurt het een poosje aleer de eerste auto’s op de baan verschijnen. Net als Red Bull, richten meerdere teams zich nu op racesimulaties. Na een half uur gaat de rode vlag uit, als Kevin Magnussen van de baan spint en in het grind beland. Hij schampt net de bandenstapels. De oorzaak blijkt een lekke achterband. De Deen reed maar vier rondjes, maar Haas laat weten dat het team niet meer in actie zal komen.

Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) is de eerste coureur die vandaag de grens van 100 ronden doorbreekt. Even na half vijf weet Lewis Hamilton de snelste tijd van zijn teamgenoot, die in de ochtend reed, te benaderen. Met 1:16.516 op de zachtste compound zit hij daar echter nog acht tienden van af. Vlak daarna hangt de rode vlag voor Daniel Ricciardo, wiens Renault een motorisch probleem heeft.

In het laatste uur weet Williams Nicolas Latifi weer de baan op te sturen na een motorwissel en schiet het bij Albon op tijdens zijn racesimulatie, waarbij hij rondetijden van 1:22 weet te noteren. Alfa Romeo test een nieuwe voorvleugel en heeft haar auto van flow-viz voorzien. Ricciardo, die ondertussen ook weer op de baan is, spint in een snelle ronde op de zachte compound.

Onder een avondzonnetje eindigt zo de eerste testweek in Barcelona. Gezien het groot aantal gereden ronden lijkt het bij de meeste teams wel snor te zitten met de betrouwbaarheid.  

Uitslag vrijdag 21 februari, Barcelona: