scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Albon voltooit op donderdag 134 ronden voor Red Bull. Raikkonen snelste

Gepubliceerd op 20 februari 2020 door Niels Hendrix

Aston Martin Red Bull Racing-coureur Alex Albon reed op donderdag een respectabel aantal van 134 ronden bijeen. Hij kwam daarmee tot de vierde tijd van de dag (1:17.912). Het meest productieve team is Mercedes, dat met Lewis Hamilton (106) en Valtteri Bottas (77) tot in totaal 183 ronden kwam. Kimi Raikkonen wist met zijn Alfa Romeo de Racing Point van Sergio Perez af te troeven voor de snelste tijd (1:17.091).

Als donderdag om 14.00 uur de lichten op groen gaan, zit de helft van de eerst testweek er al op. Bij Mercedes heeft Hamilton het stuur overgedragen aan Valtteri Bottas. Bij Ferrari begint Sebastian Vettel aan zijn eerste meters in de SF1000. Bij Renault zit Esteban Ocon in de cockpit, die ook voor het eerst in actie komt.

Bij Williams zijn er een poos reparatiewerkzaamheden en ook de RB16, waar Albon mee onderweg is, blijft enige tijd in de pitbox staan. Halverwege de middag staat zijn dagtotaal op 77 ronden (P4, 1:18.155).

Met nog een uur te gaan zijn de op de baan aanwezige coureurs (Perez, Albon, Gasly, Vettel, Russel en Grosjean) bijna allemaal bezig met lange runs. Lando Norris verbetert de tijd voor McLaren (1:18.474) en Raikkonen gaat dan op de zachtste Pirelli-band naar de snelste tijd (1:17.091).

Romain Grosjean weet de ogen op zich gericht met een spin, die schade oplevert aan zijn achtervleugel. Dat betekent het einde van de werkdag van de Fransman. Ook Mercedes sluit de deuren, als de W11 met een elektrisch probleem blijkt te kampen.

Met nog een kwartier te gaan, wordt voor het eerst deze dagen de rode vlag gezwaaid, als Raikkonen stilvalt. Het blijkt gepland door Haas, om uit te vinden hoe lang er doorgereden kan worden op een tank brandstof.

Vrijdag is de laatste testdag van de eerste week in Barcelona. Dan zal Max Verstappen in de ochtend voor Red Bull rijden, waarna Albon de middag voor zijn rekening neemt.

Uitslag donderdag 20 februari, Barcelona: