scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max bezoekt CarNext.com in Barcelona: 'Een goed gevoel'

Gepubliceerd op 19 februari 2020 door Niels Hendrix

Max Verstappen nam woensdagmiddag tijdens zijn middagpauze de tijd om een bezoek te brengen aan CarNext.com, de pan-Europese marktplaats voor kwalitatieve jong gebruikte auto’s, dat in Barcelona een internationaal meerdaags event heeft.

Medewerkers uit de 23 Europese landen waarin CarNext.com actief is, hoorden in een vraaggesprek met Jan Wouter Kleinjan, Chief Product and Marketing Officer van CarNext.com, Max vertellen over de zijn eerste ervaringen met de RB16, de nieuwe 2020 auto van Aston Martin Red Bull Racing.

“Over het algemeen ben ik blij”, zegt Max na zijn eerste ochtend testen in Barcelona. “De neus van de RB16 is een stuk smaller in vergelijking met vorig jaar, om de luchtstroom onder de auto te verbeteren. Dat is volgens mij een goede stap vooruit.”

Max vervolgt: “We hebben de zwakkere plekken van vorig jaar proberen aan te pakken en wat ik tot nu toe gevoeld heb in de nieuwe auto, is dat flink verbeterd. De snelle bochten op Barcelona zijn nu gemakkelijk vol gas. Dat geeft een goed gevoel.”

Op een vraag van een van de aanwezigen over de dagplanning tijdens een testdag, antwoordt Max: “We hebben een heel schema tijdens deze testdagen. Om acht uur ’s ochtends hebben we de eerste meeting en wordt besproken wat we tijdens de dag gaan uitproberen. Voordat ik de pitbox uitrijd, wordt mij dan telkens verteld wat we dan gaan doen. Daar kan bijvoorbeeld ook een oefenstart aan het eind van de pitstraat bij zitten. Afhankelijk van hetgeen er uitgeprobeerd wordt, rijd je dan een bepaald aantal ronden“, besluit Max voor het internationale gezelschap van CarNext.com.