scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Dietrich Mateschitz: 'Beste voorbereiding sinds lange tijd'

Gepubliceerd op 18 februari 2020 door Johan Peeters

Red Bull-baas Dietrich Mateschitz heeft vertrouwen in het komende Formule 1-seizoen. De Oostenrijker laat aan de vooravond van de eerste testweek in Barcelona in een interview met Speedweek.com onder meer zijn licht schijnen over het komende seizoen en de Grand Prix op de Red Bull Ring.

Red Bull-baas Dietrich Mateschitz verheugt zich op het komende Formule 1-seizoen met hoge verwachtingen. Niet alleen de vooruitgang van motorpartner Honda is veelbelovend, ook de continuïteit in de twee Red Bull-raceteams geeft hoop op een sterk seizoen van Aston Martin Red Bull Racing en Scuderia AlphaTauri (voorheen Scuderia Toro Rosso).

Op de vraag waarom hij zoveel vertrouwen in het nieuwe Formule 1-seizoen heeft, antwoordt de Oostenrijker: ”We hebben dit jaar duidelijk de hoogste verwachtingen in vergelijking met voorgaande jaren. Onze motorpartner Honda heeft het uitstekend gedaan in de winter. We maakten meer kilometers op de testbank als ooit tevoren, en dat zonder problemen. De motor stelt ons in staat om vooraan mee te doen wat betreft prestaties en betrouwbaarheid.”

Verder is het volgens Mateschitz belangrijk dat de teams van Red Bull en AlphaTauri hetzelfde zijn gebleven. “Ja, continuïteit is belangrijk, alles is goed gecoördineerd. Alle sleutelposities bleven hetzelfde. De eerste problemen die we bij Red Bull in 2019 hadden, zullen dit jaar niet meer bestaan, dat kunnen we al zeggen. Alle data van de computer en de windtunnel zijn beter dan vorig jaar, en we zijn ervan overtuigd dat deze ook op de baan zullen worden weerspiegeld. Dat betekent dat ik hoop mee te kunnen vechten voor het wereldkampioenschap.”

Ook het feit dat de coureurscombinaties bij beide teams gelijk zijn gebleven, ziet de Red Bull-baas als voordeel: “Alle coureurs hebben hun vaardigheden al bewezen. Max heeft alles in huis om ​​kampioen te worden, Alex heeft iedereen verbaasd met hoe hij de moeilijke taken in zijn eerste seizoen heeft volbracht. En Daniil en Pierre zijn ook in staat om de top bij te houden.”

Op de vraag of de bij Nederlanders erg populaire Grand Prix op de Red Bull Ring na 2020 nog op de kalender blijft - het contract met de Formule 1 loopt immers af in 2020 - antwoordt de Oostenrijker: ”Ik denk dat we doorgaan. Een dergelijk project is bedoeld voor de lange termijn. Vorig jaar hebben we het contract met de MotoGP met vijf jaar verlengd. Chase Carey is graag bij ons en wil de Oostenrijkse GP blijven houden. Het is dus geen groot probleem om te verlengen.”

Verstappen Travel heeft als enige nog kaarten beschikbaar voor de Start-Finish Tribune in Oostenrijk!

Wil je dit jaar de race in Oostenrijk zien vanaf een unieke locatie? Bestel dan nu de enige nog beschikbare kaarten voor de Max Verstappen Start-Finish tribune.

• Max Verstappen Start-Finish Tribune (A, B, C) Spielberg
• Speciale tribune gereserveerd voor Max Verstappen fans
• Overdekte en genummerde zitplaatsen
• Fantastisch zicht op de pitstraat en actie. Met tv-scherm
• Inclusief Premium Box en kans op unieke prijzen

Bestel nu je tickets op Verstappentravel.nl!