scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max heeft zin in 2020: 'We zitten op de goede weg'

Gepubliceerd op 04 februari 2020 door Niels Hendrix

De winterpauze zit er op en na een rustige decembermaand is Max Verstappen sinds januari weer volop in training om zich fysiek voor te bereiden op het aanstaande Formule 1-seizoen. “Ik wilde tijdens mijn vrije dagen niet teveel reizen, dus ben het grootste gedeelte van de tijd thuis gebleven. Na een week of drie begon ik weer met trainen en had ik weer afspraken staan. Het was fijn om een paar weken vrij te hebben, maar daarna wilde ik ook weer graag beginnen.”

Terugkijkend op het jaar 2019, laat Max weten: “Ik kijk wel even terug, maar niet te lang. Het was een goed jaar, waarin we vooruitgang geboekt hebben. Dat zie ik als een natuurlijk proces, omdat je ook meer ervaring krijgt. 2019 was positief, maar nu willen we de volgende stap maken.”

Gevraagd naar zijn verwachting voor 2020, vertelt Max: “Als team willen we de titelstrijd aan kunnen gaan. We willen goed presteren. De tijd zal het uitwijzen, want op dit moment is het lastig in te schatten waar we ten opzichte van de concurrentie staan. Maar wij doen er natuurlijk alles aan om die stap vooruit te zetten. We zitten op de goede weg.”

“Ik wil mezelf altijd blijven verbeteren”, vervolgt Max. “Het is nooit 100% perfect. Je zal nooit een seizoen hebben dat helemaal perfect verloopt, maar je probeert daar zo dicht mogelijk bij in de buurt te komen. We doen ons best om het in 2020 beter te gaan doen. We willen voor de titel kunnen strijden. Ik hoop dat we dit jaar elke race voor het podium kunnen gaan. Hopelijk volgt er een spannende strijd op de baan. Ik heb er zin in en kijk ernaar uit!”