scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max over kansen in 2020: 'Als we de strijd aan kunnen gaan, kunnen we winnen'

Gepubliceerd op 04 februari 2020 door Julien Lemmen

De lange winterstop in de Formule 1 zit er bijna op. Op 12 februari wordt namelijk de Aston Martin Red Bull Racing RB16 gepresenteerd, waarna op 19 februari de eerste van zes testdagen in Barcelona van start gaat. Max Verstappen en teambaas Christian Horner kwamen gisteravond in Londen bijeen om vooruit te blikken op het aankomende seizoen.

Natuurlijk is de belangrijkste vraag of Red Bull dit jaar voor het kampioenschap kan vechten. Horner antwoordt bevestigend en geeft de stabiliteit in het team en in de Formule 1 als redenen waarom het dit jaar kan lukken. “Voor het eerst in vijf of zes jaar hebben we stabiliteit in de reglementen en dat geef ons een echte mogelijkheid om het gevecht met onze rivalen aan te gaan”, verklaart Horner.

"De lessen die we vorig jaar hebben geleerd, hebben we overgedragen van de RB15 naar de RB16. We hebben ook stabiliteit in het team en dat, naast het momentum dat we vorig jaar hebben opgebouwd in de tweede helft van het seizoen, betekent dat we in een goede positie zijn om een gooi naar de titel te doen."

Centraal in deze stabiliteit is het behoud van achtvoudig Grand Prix-winnaar en de naaste belager van de Mercedessen vorig jaar, Max Verstappen. De Nederlander tekende een nieuw contract waarmee hij tot het eind van 2023 voor het team van Red Bull zal rijden. Max geeft toe dat het rondkrijgen van de deal cruciaal was voor zijn plannen dit seizoen: “Het neemt alle twijfel weg. Er zijn geen vraagtekens”, vertelt Verstappen. “Voor mij is Aston Martin Red Bull Racing de juiste plek om te zijn. Ik voel mij goed in het team. Er zijn veel goede mensen hier en ik zie ook de honger en motivatie bij iedereen om te vechten voor overwinningen en mogelijk het kampioenschap.”

Het laatste puzzelstukje voor een competitieve start van het seizoen ligt in de succesvolle samenwerking met motorleverancier Honda. Na het eerste jaar met de Japanse fabrikant, dat drie overwinningen en twee pole posities bracht, is Horner ervan overtuigd dat dit jaar nog succesvoller kan zijn: “Een grote factor die ons in staat brengt een aanval te wagen is de aandrijflijn en met Honda hebben we een enorm gemotiveerde en competitieve partner”, zegt Horner. “Honda heeft het geweldig gedaan in 2019 en iedere update van de motor bracht meer prestatie en vermogen. Het voelt alsof we dichter bij onze belangrijkste rivalen zitten.”

Voor Max betekent het dat ze er direct vanaf de eerste test, die start op 19 februari, en de eerste race in Melbourne, op 15 maart, moeten staan. “Alles is afhankelijk van de auto in Formule 1, maar als je druk kunt uitoefenen op de rijder voor je is het veel lastiger voor hem. Als iedereen samenwerkt in uitdagende situaties, zoals in Brazilië of Duitsland, dan blinkt het team echt uit vergeleken met anderen. Dus ik kijk ernaar uit wanneer we ons in het gevecht kunnen mengen en erbij zitten. Als we in die situatie zijn, ben ik er vrij zeker van dat we kunnen winnen”, besluit Max strijdvaardig.