scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Horner: 'Vertrouwen dat Max voor het wereldkampioenschap kan gaan'

Gepubliceerd op 20 december 2019 door Niels Hendrix

Aston Martin Red Bull Racing teambaas Christian Horner reflecteert op het Formule 1-seizoen van 2019. Max Verstappen’s seizoen was succesvol, met drie zeges en zijn eerste, tweede en betwistbare derde pole posities uit zijn carrière. Hoe vindt Horner dat Max gepresteerd heeft? “Ik denk dat hij de verantwoordelijkheid als teamleider genomen heeft en hij nu het volledige pakket beheerst. Hij heeft dit seizoen enkele fenomenale races gereden en heeft meer dan 100 races voltooid op slechts 22-jarige leeftijd. Dat geeft hem een ongelooflijke bulk aan kennis en ervaring.”

Met de progressie gedurende 2019, een gevestigd team en een positief einde van het seizoen, is Horner optimistisch gestemd over 2020: “We hebben volgend jaar op alle punten continuïteit: aerodynamisch, motor en bandenreglement, plus een stabiel rijderspaar. Zo kunnen we het geleerde van dit jaar meenemen en volgen jaar toepassen. Het is minder dan 90 dagen tot de Australische Grand Prix en op de fabriek wordt voluit gewerkt om de auto gereed te krijgen.”

De grote vraag die op ieder lippen ligt is of Max volgend jaar wereldkampioen kan worden? Horner: “Hij is nu in een positie waar hij meer dan capabel is om voor het wereldkampioenschap te gaan en wij moeten hem een auto geven waar hij dat mee kan doen. Als ons dat lukt, heb ik er alle vertrouwen in dat Max het gevecht met Lewis, Mercedes en Ferrari aan kan gaan. Hij is er klaar voor: zijn vorm was fantastisch en ik denk dat hij op dit moment de coureur is die het beste in vorm is.”