scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max aan het einde van 2019: 'Ik blijf lekker thuis en ga het rustig aandoen'

Gepubliceerd op 09 december 2019 door Johan Peeters

Iets meer dan een week nadat Max Verstappen in Abu Dhabi de laatste race van het seizoen 2019 reed, schoof de coureur van Aston Martin Red Bull Racing aan bij het programma Peptalk op Ziggo Sport, waar onder meer werd teruggeblikt op het afgelopen seizoen, dat hij uiteindelijk op een derde plek in de eindstand afsloot.

Zijn inhaalactie op Charles Leclerc in Silverstone werd op het FIA Prize Giving gala in Parijs gekozen tot actie van het jaar. “Dat was een mooie agressieve wedstrijd over het algemeen, een beetje wheel-bangen, ook mooi, een beetje buiten de baan, het kwam allemaal mooi uit. Vanaf Oostenrijk was de wedstrijdleiding wat milder en werd er wat meer toegestaan, daar ben ik natuurlijk heel blij mee." Op de vraag hoe hij het gala heeft ervaren, reageert Max met een knipoog: “Top, strak in het pak daar hou ik van. Het is leuk voor de foto maar ook redelijk warm.”

Vooruitkijkend naar volgend seizoen ervaart de Limburger nog geen druk: “Voor mij is er op dit moment totaal geen druk. Die zal er natuurlijk wel zijn als we met een goede auto beginnen. We weten als team zijnde ook dat we willen winnen en we zijn nu ook heel gefocust om in die positie terecht te komen. Als je gedurende het seizoen voor de overwinningen gaat strijden, komt de druk vanzelf wel, maar uiteindelijk heeft iedereen bij Red Bull denk ik voldoende ervaring om daarmee om te gaan.”

Wanneer weet je dat de motor goed is? “De motor was, ten opzichte van Mercedes, tegen het einde van het seizoen gewoon goed. Ferrari springt er wat dat betreft nog altijd een beetje bovenuit, maar we moeten ook aan de auto zelf werken. Op dat gebied is Mercedes nog altijd sterk.”

Volgend jaar staat voor het eerst sinds jaren weer een Nederlandse Grand Prix op de kalender. Word je nog betrokken bij het ontwerp van de baan in Zandvoort? “Nee, maar dat wil ik zelf ook niet. De baan blijft op enkele aanpassingen na redelijk hetzelfde. Er wordt wat meer ruimte gecreëerd.”

Het lijkt erop dat Max op het einde van het jaar het reizen voor gezien gaat houden: “Ik blijf lekker thuis en ga het rustig aan doen.”

Voor de liefhebbers: op vrijdagavond 13 december zal Ziggo Sport om 22.30 uur het eindejaarsinterview met Max Verstappen uitzenden.