scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Horner over winst Max: 'Een welverdiend resultaat'

Gepubliceerd op 17 november 2019 door Julien Lemmen

Het team van Aston Martin Red Bull Racing kende een uitermate sterk weekend in Brazilië. Op zaterdag pakte Max de pole en de Nederlander verzilverde zijn pole met een uitermate sterke overwinning. Teamgenoot Alexander Albon leek af te stevenen op zijn eerste podium, totdat hij in de slotfase door Lewis Hamilton in de rondte getikt werd en buiten de punten viel.

Teambaas Christian Horner blikt terug op de race op het circuit van Interlagos: “Dat was een welverdiend resultaat voor Max. We gingen deze race in met één doel en dat was winnen. Vanaf het moment dat de lichten uitgingen, stormde Max naar de leiding en controleerde de race op briljante wijze. Lewis stopte net voor ons en ging voor een twee-stopper. Een unsafe release van een Williams kostte Max de leiding, maar hij maakte volledig gebruik van zijn nieuwe banden en hij ging Lewis direct voorbij. Daarna controleerde Max de race en de monteurs leverden fenomenaal werk om in 1,9 seconden de banden te wisselen bij de laatste stop. Toen de safetycar naar buiten kwam hadden we de lastige beslissing of we moesten stoppen vanaf de leiding, terwijl we wisten dat de auto achter ons door zou rijden. Onze strateeg Hannah stelde voor om te stoppen, dus dat deden we en Max was opnieuw in staat om Lewis te passeren.”

Horner vervolgt: “Alex reed opnieuw een erg sterke race. Hij slaagde erin om Sebastian Vettel te passeren en ging ook voorbij aan Hamilton die stopte bij de laatste safetycar. Helaas ging Lewis voor een gat dat snel kleiner werd en er volgde contact. Een 1-2 voor het team en een tweede plaats voor Alex werd ons afgepakt. Tenslotte wil ik mijn felicitaties uitbrengen aan Pierre Gasly die een erg sterk weekend reed en het is geweldig om hem voor de eerste keer op het podium te zien. Al met al was het een erg positief weekend voor beide Red Bull-teams en voor Honda.”