scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max na de vrijdag op Interlagos: 'Vier seizoenen in een dag'

Gepubliceerd op 16 november 2019 door Johan Peeters

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Brazilië sprak Max Verstappen met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café, dat elke vrijdagavond omstreeks 22.30 uur op Ziggo te zien is.

Terugkijkend op de eerste twee vrije trainingen op het relatief hooggelegen circuit in São Paulo, die de Nederlander uiteindelijk als derde afsloot, laat Max weten: “Ik denk dat vandaag anders zal zijn dan zaterdag en zondag. Het positieve van vandaag is dat het met de auto meteen wel redelijk goed zat, er waren geen hele grote problemen.”

“Ik denk dat Mercedes tijdens de long run iets sneller was vandaag, maar dat kan morgen weer helemaal anders zijn met het weer. We gaan het zien. Je kan hier vier seizoenen in een dag hebben, maar op zich vind ik dat wel mooi, want dat geeft je soms wel mooie wedstrijden.”

Gevraagd naar de laatste twee starts van een Grand Prix, en waarom dat deze de laatste tijd beter gaan, antwoordt Max: “Er worden op de testbank dingen geprobeerd met de motor en dan wordt de software daarop aangepast. In het begin van het seizoen was het gewoon niet goed, dus daar hebben we wel veel tijd aan besteed. Je hebt nog steeds dezelfde procedure, het is niet zo dat ik van het een op het andere jaar niet meer kan starten. Ik moet gewoon hetzelfde doen als altijd en zij moeten zorgen dat het werkt.”

Prijsvraag Braziliaanse GP: win het 1:43 schaalmodel Max RB12 Braziliaanse GP!