scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Mika Häkkinen met 0,002 sec de snelste

Gepubliceerd op 09 juli 1999 door Verstappen Info Page

De weersverwachtingen voor dit weekeinde zijn goed en hoewel de zon net niet helemaal doorbrak was het mooi raceweer tijdens de eerste sessie van de vrije training. Wederom een Grand Prix weekeinde op een circuit waar veel getest wordt dus veel data beschikbaar bij de teams. Pas na 12 minuten was het Zanardi die een eerste snelle poging inzette wat resulteerde in 1:29.4. Ralph Schumacher zette als eerste een competitieve tijd neer in 1: 27.6 waarmee hij aangaf dat het dit weekeinde wel snel kan gaan.

Pas na een half uur kwamen de echte favorieten op de baan met Mika Häkkinen en Michael Schumacher waarvan allen de Fin de tijd van Ralph wist te verbeteren naar 1:27.4

Jarno Trulli was de eerste die van de baan af spinde. Zijn rechterachterwiel brak af waardoor hij de controle over zijn auto verloor maar gelukkig kwam de auto vrij zacht in de bandenstapel terecht waarna Trulli zonder letsel uit de auto kon stappen. David Coulthard had duidelijk last van overstuur en verloor de macht over het stuur, maar David wist zijn weg weer te vervolgen na kort te hebben stilgestaan. Hij keerde niet terug naar de pits en wist in de daarop volgende ronde vlak achter Häkkinen op dat moment de tweede tijd te realiseren.

Dat Ralph Schumacher op dreef is werd duidelijk toen hij een kwartier voor het einde de snelste tijd neerzette in 1:27.4. Het venijn zat echter toch in de staart. Mika Häkkinen Michael Schumacher en Eddie Irvine verbeterde regelmatig de snelste tijd. Aan het einde was het toch weer Mika Häkkinen die de snelste bleek in 1:27.059 gevolgd door Eddie Irvine op slechts 2 duizendste seconde, Michael Schumacher, Ralph Schumacher en David Coulthard. Naar de nummer 6, Jacques Villeneuve viel pas het eerste gaatje.

Damon Hill noteerde de elfde tijd op 1,6 seconde achter Mika Häkkinen waarbij wel de opmerking dat vanaf de zevende plaats de tijden erg dicht bij elkaar lagen.

Voor een volledig overzicht met alle tijden kun je terecht op onze seizoen pagina.