scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max tijdens bezoek aan Exact: 'Goede kansen in Braziliaanse GP'

Gepubliceerd op 06 november 2019 door Niels Hendrix

Na de back-to-back races van Mexico en USA, staan er in 2019 nog twee Grands Prix op het programma: Brazilië en Abu Dhabi. Veel tijd om bij te komen van zijn overzeese trip heeft Max Verstappen niet, want na maandagvond na een lange reis weer thuis in Monaco te zijn neergestreken, was de Nederlandse Formule 1-coureur vandaag even in ons land.

Na enkele uren in een studio opnames te hebben gedraaid voor een aanstaande videoclip van Exact, bracht Max woensdag een bezoek aan het Exact hoofdkantoor in Delft, waar hij warm werd onthaald door honderden personeelsleden. Op het podium volgde een vraaggesprek.

Hoe is je gevoel over het afgelopen weekend op Circuit of the Americas? “Het weekend zelf was erg goed”, vertelt Max. “We waren erg competitief op een circuit dat ons normaal gesproken, over één ronde gezien, wat minder ligt. Het ging eigenlijk allemaal soepel. Soms heb je weekenden waar het lastig is om de balans te vinden, maar alles ging goed.”

“Vlak na de race was ik wat teleurgesteld dat ik niet met Mercedessen heb kunnen vechten, maar toen ik uit de auto stapte, zag ik mijn auto: er miste een groot deel van de vloer op een punt dat veel effect heeft op de prestaties. Hierna dacht ik: dan hebben we het nog best goed gedaan!”

Wanneer liep je de schade op? Max: “In de vijfde ronde. Er werd mij eerst verteld dat ik bij de start wat schade aan mijn voorvleugel had opgelopen, maar dat was maar een barstje. Onder het rijden bewoog het ook niet. Het team dacht dat dat de oorzaak van het probleem was, maar normaal geeft dat soort schade je onderstuur. Ik had echter moeite met de achterkant van de auto. We kwamen er uiteindelijk achter dat we in ronde vijf iets geraakt hadden of dat er iets was afgebroken. Normaal gesproken verlies je dan veel rondetijd, omdat de balans van de auto dan verstoord is. Het was uiteindelijk dus een prima race.”

Denk je dat je Lewis Hamilton nog ingehaald had als er geen gele vlag was geweest? “Ja, dat denk ik wel”, antwoordt Max. “Maar helaas heb je soms pech, dat hoort bij het racen.”

Het seizoen loopt ten einde, er zijn nog twee races te gaan. Wat zijn je verwachtingen? Max: “Ik denk dat we in Brazilië goede kansen kunnen hebben. Vorig jaar waren we tijdens de race erg competitief. We hadden toen moeten winnen, maar helaas zat er een achterblijver in de weg. Ik kijk er in ieder geval naar uit om er terug te keren. Na een paar lastige weekenden gaat het weer beter, en ik denk dat we in Brazilië zeker voor een podium kunnen vechten.”

Terugblikkend op alle negentien verreden races dit jaar, wat is dan je hoogtepunt van dit seizoen? Max: “Ik denk de eerste helft van het seizoen. In het begin hadden we het nog wat lastig, maar we haalden constante resultaten. De twee overwinningen waren allebei speciaal, omdat we ze allebei niet zagen aankomen. Tijdens de winst in Oostenrijk waren er weer veel Nederlandse fans aanwezig: de tribunes waren allemaal oranje gekleurd. Ik had die slechte start, waarna we ons opwerkten door het veld, op een baan waar het normaal gesproken niet zo makkelijk inhalen is. Het was een geweldig gevoel. Het was ook mijn tweede overwinning op de Red Bull Ring en de eerste zege met Honda. Alles viel die dag op zijn plek.”

“De wedstrijd in Duitsland, waar ik ook won, verliep juist erg chaotisch. Er gingen veel dingen fout en je moest echt focussen. De omstandigheden waren ook niet prettig. Het regende waarna het weer opdroogde en je reed met slicks op een gedeeltelijk natte baan. Het was toen zaak om geen fouten te maken. Om zo’n race vervolgens te kunnen winnen, was erg bevredigend.”

Wat zijn je verwachtingen voor volgend jaar? Max: “Dat is afwachten. We werken erg hard als team. Natuurlijk hebben we al goede resultaten geboekt, maar we willen de volgende stap maken en volgend jaar proberen voor het kampioenschap mee te strijden. Het was dit jaar met Honda ook een jaar om te leren en we hebben goede vooruitgang geboekt. Iedereen binnen ons team is erg gemotiveerd en wil winnen. Dat is de juiste mentaliteit.”

Na een groepsfoto met alle aanwezige Exact medewerkers en een erehaag waarbij Max luid werd toegejuicht, vervolgde Max zijn weg naar Groot-Brittannië. Donderdag zit hij namelijk de hele dag in de simulator bij Aston Martin Red Bull Racing, als voorbereiding op de Braziliaanse Grand Prix.