Max na de vrijdag in Mexico: 'De auto is gewoon goed'

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 door Johan Peeters

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Mexico sprak Max Verstappen met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café, dat elke vrijdagavond omstreeks 22.30 uur op Ziggo te zien is.

Terugkijkend op de eerste twee vrije trainingen op het hooggelegen circuit in Mexico, die de Nederlander uiteindelijk als tweede afsloot, laat Max weten: “De auto is gewoon goed, alleen we verliezen teveel op de rechte stukken, dus ik verwacht niet dat we voor pole mee kunnen doen. Als je negen tienden tot een seconde tekort komt is dat belachelijk veel.”

“Van onze kant was het een goede dag, er zijn altijd wel wat dingetjes die beter kunnen aan de auto, ook van onze kant qua balans, maar op zich was het positief.”

Gevraagd naar het waarom van het wel of niet short shiften in het stadiongedeelte, antwoordt Max: “Soms doe ik het wel, soms niet. Je hebt heel veel vermogen en soms is het gewoon beter om iets eerder op te schakelen voor een betere balans in de bocht. Met die nieuwe hybride motoren zie je het vaker, we hebben acht versnellingen en als je dan ergens problemen hebt met de achterkant is het makkelijker om even te short shiften.”

Prijsvraag GP Mexico: win een oranje Max Verstappen t-shirt met oranje Max Verstappen driver cap (curved)!