Max vanuit Mexico: 'Misschien in de race wat meer kans'

Gepubliceerd op 24 oktober 2019 door Niels Hendrix

In 2017 én in 2018 wist Max Verstappen de Grand Prix van Mexico op zijn naam te schrijven. Voor de editie van dit jaar, die komend weekend op het programma staat, dicht de Nederlander zichzelf echter geen favorietenrol toe.

“Onze auto heeft hier in Mexico altijd goede mechanische grip, maar we weten nog niet hoe competitief de Honda-motor hier dit jaar gaat zijn. We zullen het zien tijdens de vrije trainingen, maar ik verwacht dat we het dit jaar iets moeilijker krijgen”, voorspelt Max.

“Dit jaar hebben we niet meer zo’n voorsprong met de auto en Ferrari is supersnel op de rechte stukken. Het lastig om die tijd goed te maken in de bochten, vooral in de kwalificatie. Tijdens de race hebben ze volgens mij niet zo'n heel groot voordeel wat betreft vermogen. Er is dan nog steeds wel een verschil, maar minder groot, dus misschien dat we in de race wat meer kans hebben.”

Op de vraag of Max, die erom bekend staat goed zijn banden te kunnen managen, daar voordeel uit kan halen, laat de Aston Martin Red Bull Racing-coureur weten: “Als je tijd verliest op de rechte stukken, moet je harder pushen in de bochten en daardoor vraag je ook meer van de banden. We zullen daarmee dus nooit in het voordeel zijn. Ik denk dat we in sommige races wel goed weten om te gaan met de banden, maar het hangt gewoon van het weekend af. Op dit moment is het nog lastig te voorspellen hoe het dit weekend zal gaan.”

Prijsvraag GP Mexico: win een oranje Max Verstappen t-shirt met oranje Max Verstappen driver cap (curved)!