Tanabe van Honda: 'Mexico geen gemakkelijk weekend voor ons'

Gepubliceerd op 23 oktober 2019 door Niels Hendrix

Technisch directeur van Honda Racing F1, Toyoharu Tanabe, blikt vooruit op de aanstaande Grand Prix van Mexico: “Het Autodromo Hermanos Rodriguez brengt veel interessante vraagstukken met zich mee voor zowel het chassis als de engineers van de power unit. De meeste zijn terug te voeren op het feit dat Mexico City 2,3 kilometer boven zeeniveau ligt.”

Hij legt uit: “De lage luchtdichtheid betekent dat de turbo van de power unit harder moet werken om hetzelfde vermogen als op andere circuits te leveren, dus we moeten onze power unit daar op afstellen. Het feit dat de lucht ijler is, betekent tevens dat de koeling van de auto en power unit minder effectief is. Het beïnvloedt ook de effectiviteit van de aerodynamica, dus de auto’s worden afgesteld in een hoge downforce configuratie.”

Tanabe vervolgt: “We hebben data uit de afgelopen races waar we op terug kunnen vallen ter voorbereiding op komend weekend, maar we hebben in de laatste races een duidelijke vooruitgang gezien bij sommige van onze concurrenten, vandaar dat we niet verwachten dat dit een gemakkelijk weekend voor ons zal zijn. Historisch gezien is de Mexicaanse Grand Prix een belangrijke race voor ons, want op dit circuit won Honda haar allereerste Formule 1-race met een eigen auto, in 1965. We hopen om dit weekend weer goed te presteren.”

Prijsvraag GP Mexico: win een oranje Max Verstappen t-shirt met oranje Max Verstappen driver cap (curved)!