Max over inzet bij Red Bull: 'Iedereen geeft 100 procent'

Gepubliceerd op 18 oktober 2019 door Julien Lemmen

Voor het programma Formule 1-café op Ziggo Sport besprak Max Verstappen de teleurstellend verlopen Grand Prix van Japan, de huidige situatie binnen het team en de ontwikkelingen voor volgend jaar.

Het weekend in Suzuka eindigde in mineur na een tik in de tweede bocht van Charles Leclerc. Na afloop van de wedstrijd moesten Max en Charles bij de wedstrijdleiding hun verhaal doen over het ongeluk. De Monegask werd vervolgens bestraft. Max legt uit hoe zo'n bezoek aan de stewards in zijn werk gaat: “Je gaat beiden naar de wedstrijdleiding. Ze hebben alle beelden, kunnen alles terugspoelen en hebben alle informatie. Tom Kristensen was daar, twee vaste stewards die wel vaker daar zijn en een lokale steward was aanwezig. Ze vroegen wat wij ervan vonden en dan mogen wij het eerst uitleggen. Op basis van onze informatie en natuurlijk ook op basis van hun eigen inzicht, beslissen ze wat ze daarna gaan doen. Je gaat er wel enigszins voorbereid heen. Zo had ik zelf al de beelden teruggekeken vanuit elke camera-hoek en van andere auto’s. Maar uiteindelijk was het duidelijk. Ik ging erheen, maar ik had er eigenlijk niet hoeven zitten.”

De tijdstraf van vijf seconden die Leclerc ontving voor het incident en nog eens een straf van tien seconden voor het doorrijden met een beschadigde voorvleugel, was voor Verstappen slechts een doekje voor het bloeden: “Uiteindelijk maakt het niet zo veel uit”, zegt Max over de straf van de Ferrari-coureur. “Ik lag uit de wedstrijd, dus wat voor straf hij dan ook krijgt, dat maakt allemaal niet zo veel meer uit. Maar het was wel goed dat ze uiteindelijk een straf hebben gegeven. Als ze dat niet zouden hebben gedaan, denk ik dat veel mensen hun vraagtekens erbij hadden gezet.”

Op de vraag of Aston Martin Red Bull Racing te conservatief is geweest dit seizoen, antwoordt Max: “In de kwalificatie komen we sowieso te kort op de rechte stukken. Iedereen zat in Japan bij elkaar in de slipstream, binnen vijf à zes seconden van elkaar. Dan win je al anderhalf tot twee tienden. In de eerste sector wil je er zes seconden achter rijden, maar in de laatste sector win je tijd. Ik reed mijn kwalificatierondje eigenlijk helemaal alleen en dat soort dingen gebeuren wel vaker, dat je zonder slipstream rijdt. Deze auto’s zijn er gewoon heel gevoelig voor. Uiteindelijk zijn we in het slechtste geval vijfde en in het beste geval kunnen we misschien derde worden. We hebben eigenlijk niet zo veel te verliezen, dus dan denk ik dat we iets meer risico’s mogen nemen. Dan hoop ik in de kwalificatie net die stap te maken dat je wel eens een keer voor een Mercedes of een Ferrari staat.”

Na het vertrek van de ervaren Daniel Ricciardo heeft Max dit jaar Pierre Gasly en rookie Alexander Albon als teamgenoten gehad. Verstappen denkt echter niet dat dit veel verschil heeft gemaakt met betrekking tot de ontwikkeling van de RB15: “Ik denk niet dat Daniel daar veel aan bij had kunnen dragen. Wat ik wel denk is dat we vorig jaar op een vrijdag twee verschillende kanten op konden gaan qua setup. Uiteindelijk kon je daar de beste combinatie uit halen, of juist één richting op gaan. Zeker als je nu met een rookie naar sommige circuits toe gaat die hij nog niet kent, kun natuurlijk je niet verwachten dat hij meteen met de setup bezig is. Hij moet eerst de baan leren kennen. Nu is het vaak aan mijn kant van de garage dat we dingen gaan uitproberen, maar omdat het best beperkt is hoeveel je kunt rijden, kun je niet zo heel veel doen. Maar uiteindelijk moet de auto doorontwikkeld worden in de windtunnel, dus qua setup kun je daar weinig aan doen. Er moeten nieuwe vleugels ontwikkeld worden, een nieuwe vloer, alles moet doorontwikkeld worden en ik denk dat we daar dit jaar niet zo sterk in zijn geweest als de afgelopen jaren.”

Tenslotte legt Max uit wat men er aan gaat doen om volgend jaar beter te kunnen presteren: "Iedereen geeft 100 procent en iedereen probeert het beste eruit te halen. Alleen dit jaar is het, misschien door die nieuwe voorvleugel die is gekomen, wat lastiger geworden voor ons. Daar moeten we goed naar kijken tijdens de winter. Natuurlijk hebben we al veel ideeën voor volgend jaar hoe we sterker voor de dag kunnen komen. Sommige dingen hebben dit jaar goed gewerkt, sommige iets minder, maar er zijn altijd dingen die beter kunnen. Ook als je een goed weekend hebt. Ik probeer altijd alles te analyseren wat er beter kan. Ik denk dat we wel weten wat er niet goed is gegaan en we hebben ook maatregelen genomen voor volgend jaar, dus we gaan het zien.”