Max onthult in Amsterdam eigen 2019 editie TAG Heuer horloge: 'Stap vooruit'

Gepubliceerd op 16 oktober 2019 door Niels Hendrix

Max Verstappen was woensdagmiddag in Amsterdam om daar de nieuwe editie van zijn eigen horloge te onthullen: de TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019. Zo’n 150 gasten waren op uitnodiging aanwezig op het exclusieve evenement, waar deze limited edition automatic chronograph van 333 stuks (exclusief beschikbaar bij TAG Heuer dealers in Nederland voor € 3.100) voor het eerst te zien was.

Het horloge is alweer de vierde versie die de Zwitserse fabrikant in samenwerking met Max heeft uitgebracht. Na drie succesvolle Max Verstappen special editions in 2016, 2017 en 2018, allemaal uitgerust met een high-quality Zwitsers quartz uurwerk, besloot TAG Heuer haar succesvolle samenwerking met Aston Martin Red Bull Racing naar het volgende technische niveau te brengen: dit maal is het hart van het horloge een automatic chronograph.

Max laat weten: “Ik ben erg blij hoe deze nieuwe editie geworden is. Ik vind hem er geweldig uit zien. Ook top dat TAG Heuer de automatic movement heeft toegevoegd, dat voelt zoals we dat in de Formule 1 zeggen, als een goede stap vooruit! Het is een sportief ogend horloge, wat ik mooi vind. Je kunt het volgens mij bij elke gelegenheid dragen, wat voor mij belangrijk is en waar ik altijd naar kijk bij een horloge. Ik hoop dat de fans het nieuwe design net zo waarderen als dat ik dat doe.”

Het TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019 horloge is een sportieve chronograph die zowel elegant als praktisch is. De opvallende rood en zwarte kleurstelling met roestvrij stalen delen is door Max zelf uitgekozen. Zijn naam staat in het rood gegraveerd in de bezel van het horloge en op de achterzijde staan het Aston Martin Red Bull Racing team logo en startnummer 33 van Max.  

De interne klok van een mens kan van slag raken tijdens lange reizen. Max is net terug uit Japan, met een kleine jetlag. “Je moet proberen om dan zo snel mogelijk weer de lokale tijd te wennen. Soms moet je het dan een beetje forceren door langer op te blijven of juist eerder naar bed te gaan”, legt de Nederlander uit. En de tijd door komen in files, daar is ook Max aan gewend: “Ja, ik sta geregeld in een file. Ik kom over de hele wereld in verschillende steden, waar het heel druk is of met ontzettend veel inwoners, dus dan staan we best vaak in de file. Meestal zit ik niet zelf achter het stuur, dus dan ben ik op mijn telefoon bezig.”

Tijd is waar het in de Formule 1 en voor een coureur om draait. Maar naast het circuit kan Max dat aspect ook los laten. “Soms wel en soms niet. Je denkt niet altijd aan de tijd, als je lekker relaxed bezig bent en je nergens druk over hoeft te maken. Maar als ik meetings heb of een evenement als vandaag dan ben je natuurlijk wel met de tijd bezig. Een horloge is voor mij ontzettend handig en als ik er geen draag, voelt het alsof ik iets mis.”