Horner over uitvalbeurt en vierde plaats in Japan: 'Redelijk teleurstellend'

Gepubliceerd op 13 oktober 2019 door Julien Lemmen

Een uitvalbeurt voor Max Verstappen en een vierde plaats voor Alexander Albon in de Grand Prix van Japan was niet het resultaat waarop het team van Aston Martin Red Bull Racing vooraf had gehoopt.

Teambaas Christian Horner, liet na afloop van de race op Suzuka optekenen: “Na een goede start was Max helaas betrokken in een contact met Charles Leclerc bij bocht twee. Dit zorgde ervoor dat Max de race niet finishte. Het zag er uit dat Max genoeg ruimte gaf aan Leclerc maar we laten het aan de stewards over om dat te beoordelen. Alex had een minder goede start, en viel terug tot achter de McLarens, maar hij vocht zich goed terug en liet de tweestop-strategie slagen. Hij passeerde Lando Norris in een ferme maar faire actie in ronde vier en liep daarna met rasse schreden in op Carlos Sainz. Het vervolg van de race was voor hem best eenzaam, maar Alex reed foutloos om zijn auto als vierde over de meet te brengen, zijn beste resultaat in de Formule 1 tot op heden.”

“Om Suzuka te verlaten met een vierde plaats en een uitvalbeurt is redelijk teleurstellend bij Honda’s thuisrace, waar we een fantastische support van de enthousiaste fans hadden. Onze felicitaties aan Mercedes voor het winnen van hun zesde constructeurskampioenschap vandaag.”