Max na de vrijdag in Japan: 'Ik heb mijn Playstation mee, dus dat komt wel goed'

Gepubliceerd op 12 oktober 2019 door Johan Peeters

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Japan sprak Max Verstappen met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café, dat elke vrijdagavond omstreeks 22.30 uur op Ziggo te zien is.

Terugkijkend op de eerste vrije trainingen op het uitdagende circuit van Suzuka, die de Nederlander uiteindelijk als derde afsloot, laat Max weten: “Dit is absoluut een vet circuit, de eerste sector is het allermooiste, het gaat natuurlijk enorm hard. Vooral als je met minder benzine gaat rijden, is dat super mooi”

Gevraagd naar de nieuwe benzine die het team van Aston Martin Red Bull Racing dit weekend gebruikt, antwoordt Max: “Ja, dat is absoluut een stap vooruit. Meer kracht en meer vermogen.”

Op de opmerking van Olav dat het vandaag met de proefstarts nog niet helemaal ging zoals het moet, reageert Max: “We hebben aan de software gewerkt, omdat we die nieuwe benzine hebben. We hebben een paar dingen geprobeerd en de laatste twee proefstarts gingen wel gewoon goed.”

Max vervolgt: “Over de eerste training was ik niet tevreden, de tweede training was beter. Er is natuurlijk nog wat werk te doen. Dit is ook wel een circuit waar Mercedes altijd heel sterk is. Zij hebben natuurlijk ook updates meegebracht, net als wij. Ik verwacht niet dat we ze kunnen verslaan, maar het zag er wel een stuk positiever uit in de tweede vrije training.”

Vooruitblikkend naar de kwalificatie, die door het slechte weer in Japan naar de zondagmorgen is verplaatst, en het cancelen van de derde vrije training laat Max optekenen: ”Hoe minder dat we rijden, des te beter is dat voor mij. Je hebt minder tijd om te wennen aan het circuit en jezelf te verbeteren. Ik vind het niet erg dat we morgen niet rijden. Het is natuurlijk jammer voor de fans, maar persoonlijk vind ik het niet verkeerd. Ik heb mijn Playstation mee, dus dat komt wel goed.”

Prijsvraag GP Japan: win een 1:43 schaalmodel van Max z'n eerste Japanse podium!