scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max kan vierde podium op rij in Japan scoren: 'Dat is zeker ons doel'

Gepubliceerd op 10 oktober 2019 door Niels Hendrix

Max Verstappen was één van de coureurs die was uitgenodigd om de persconferentie van de FIA, voorafgaand aan de Japanse Grand Prix, bij te wonen. Gevraagd naar zijn mening over de eerste sector van Suzuka, met de befaamde snelle bochten, laat de Nederlander weten: “Het is een hele mooie combinatie van bochten. Met name in de kwalificatie als je met weinig benzine rijdt, is dat erg genieten. Natuurlijk is het nóg beter als je ook een goede balans in je auto hebt, maar daar reken ik op. Het is altijd fijn om hier te zijn, want Suzuka is een van mijn favoriete circuits.”

Max wist in 2016 en 2017 op fraaie wijze tweede plekken te scoren en ook vorig jaar stond hij met zijn derde positie op het podium. Gaat het dit jaar lukken om voor de vierde maal op rij in Japan een podium te scoren? “Dat is zeker ons doel”, aldus Max. “Maar laten we afwachten hoe het weekend verloopt, ook wat betreft het weer. We gaan dit weekend ons best doen om een zo goed mogelijk resultaat te scoren.”

De voorspellingen liegen er niet om. De tyfoon met de naam Hagibis is op weg naar Japan en in het beste geval valt er veel regen en waait het hard. Met name voor de zaterdag wordt gevreesd en de organiserende partijen houden de situatie nauwlettend in de gaten. Er wordt ook rekening gehouden met verschuivingen van sessies of zelfs afgelastingen.

“Ik heb mijn speedboot bij me, dus ik ben klaar voor zaterdag”, grapt Max. “Ik denk dat het wel duidelijk zal zijn of het weer het toelaat om wel of niet te kunnen rijden. Op dit moment ziet het er niet goed uit voor zaterdag, terwijl het weer voor zondag prima lijkt. Het is afwachten.”

En wat als de kwalificatie uitgesteld zou worden tot zondag, gooit dat jouw programma nog in de war? “Dan heb ik wat meer vrije tijd op zaterdag en moet ik op zondag wat vroeger opstaan”, reageert Max ad rem. “Het is eerder voorgekomen. Ik heb het in Austin in 2015 ook meegemaakt. Het is wat het is, dat maakt voor mij verder niet uit.”

Prijsvraag GP Japan: win een 1:43 schaalmodel van Max z'n eerste Japanse podium!