scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max over de Japanse Grand Prix: 'Suzuka is een speciale plek voor mij'

Gepubliceerd op 07 oktober 2019 door Niels Hendrix

Max Verstappen blikt vooruit op de Grand Prix van Japan, die komend weekend verreden wordt: “Ik kijk er erg naar uit om weer naar Suzuka te gaan, want dat is een speciale plek voor mij. Ik heb er mijn Formule 1-debuut gemaakt tijdens een vrije training, toen ik net 17 jaar was en die herinnering zal ik nooit vergeten. Ik heb goede resultaten geboekt op Suzuka, met tweede en derde plekken op het podium, maar nog nooit een zege, dus natuurlijk zouden we één trede hoger willen staan.”

Max vervolgt: “Het is gaaf om er te rijden en dat is echt genieten, maar ik houd sowieso van Suzuka. Het circuit kent een rijke historie en is erg smal en snel, dus het is belangrijk om de hele baan te gebruiken. Je moet de juiste balans zien te vinden en het goed ritme voor de bochten drie, vier, vijf en zes, want als je één bocht verkeerd neemt, is je uitgangspositie voor de volgende verkeerd. Ferrari zal erg sterk zijn omdat ze veel vermogen hebben en zal dus snel zijn op de rechte stukken. Maar onze auto zal snel zijn in de bochten, dus hopelijk kunnen we daar wat tijd winnen.”

“De Japanse fans zijn erg gepassioneerd van onze sport en het is altijd geweldig om er zoveel steun van te ontvangen op het circuit. Dit jaar zal de Japanse Grand Prix zelfs extra bijzonder zijn, omdat we met Honda een thuisrace rijden. We hebben dit jaar al enkele mooie resultaten met Honda behaald en het zal niet gemakkelijk worden op Suzuka, maar natuurlijk zullen we zo goed mogelijk presteren ten overstaan van de Japanse fans.”