scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max Verstappen aanwezig bij Exact Live: 'We willen winnen'

Gepubliceerd op 02 oktober 2019 door Bryan van Berlo

Max Verstappen heeft vandaag een bezoek gebracht aan Exact Live, het grootste ééndaagse business-evenement in Nederland. De Jaarbeurs in Utrecht stond ook dit jaar weer in het teken van alle cijfers waarmee mensen dagelijks bezig zijn. De Aston Martin Red Bull Racing-coureur was aanwezig tijdens een aantal presentaties, waaronder ook een sessie samen met Ali B. In de grote eindshow, Club 33 met Humberto Tan als host, zette Max samen met dj’s Sunnery James en Ryan Marciano nog een ware muziektrack in elkaar, die fragmenten bevatte van de boordradio van Max.

Afgelopen maandag is Max 22 jaar geworden. Uiteraard wordt daarbij stilgestaan. Op de vraag of hij het al begint te merken dat hij ouder wordt en of hij zijn verjaardag heeft gevierd, antwoordt Max met een knipoog: “Tot en met mijn 33e zie ik het wel nog zitten. Op de terugvlucht van Rusland zaten o.a. Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg op dezelfde vlucht en hebben we het samen een beetje gevierd. Op de dag zelf heb ik het, naast wat simracen, lekker rustig aan gedaan.”

Verstappen vertelt over de samenwerking met zijn sponsor Exact: “Software is bij ons in de Formule 1 heel belangrijk. Natuurlijk is dit ietsjes anders, maar ik denk dat de combinatie en samenwerking die we hebben heel positief is. We willen allebei winnen, groeien en uiteindelijk de grootste worden. Die doelen zijn hetzelfde.”

Het thema van Exact Live was dit jaar ‘Home to all number heroes’. Daarmee is het bruggetje snel gelegd naar de oorsprong van nummer 33, dat op de RB15 van Max staat: "Van kleins af aan was drie altijd mijn favoriete nummer. Dit plakte ik overal op, ook op mijn kart. De dag erna haalde ik de drie er weer af en plakte ik er een andere drie op met een andere vorm. Het was gewoon echt mijn favoriete nummer. Ik probeerde dit ook altijd wel te krijgen, maar dat heb je niet iedere keer voor het kiezen. In de Formule 1 wel, alleen gebruikte Daniel Ricciardo nummer drie al, dus kon ik dat niet kiezen. Ik dacht daarom, dan zet ik er nog een drie achter. Hopelijk brengt het dan dubbel geluk."