scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max na vrijdag in Sochi: 'Hier werkt het wel'

Gepubliceerd op 27 september 2019 door Johan Peeters

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Rusland sprak Max Verstappen met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café, dat elke vrijdagavond om 22.30 uur op Ziggo te zien is. Terugkijkend op de eerste vrije trainingen, die de snelle Limburger uiteindelijk als snelste afsloot, laat Max weten: “Het is beter om eerste te staan dan vijfde, het betekent dat de snelheid er wel meer inzit. We hebben vandaag gewoon ons eigen programma afgewerkt. Na Singapore heb ik mijn eigen ideeën waar het daar fout is gegaan, de dingen hebben niet gewerkt op een stratencircuit en hier werkt het wel.”

Max vervolgt: “In de eerste vrije training reed ik met minder vermogen om alles rustig op te bouwen met de nieuwe motor. Hij stond iets te veilig, ook ten opzichte van Alex en de andere Honda’s had ik best wel wat minder vermogen. Daarom wist ik wel dat als ze in de tweede training alles een beetje normaal zetten, er daar ook nog wel wat tijd te halen is.”

Gevraagd naar de hoogste topsnelheid die de coureur in dienst van Aston Martin Red Bull Racing liet noteren, antwoordt Max: “Ja, dat was in de lange run. Ik zat in de slipstream van Kimi en die opende ook zijn DRS en dat is dus eigenlijk gewoon dubbelop.”

Prijsvraag GP Rusland: win het grijze MAXRAW hooded sweat vest!