scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max realistisch over gridstraf in Sochi: 'Je kunt hier wel inhalen'

Gepubliceerd op 26 september 2019 door Niels Hendrix

Het gesprek van de dag in Sochi, rondom de teams van Aston Martin Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso, is de viervoudige motorwissel, die alle coureurs rijdend met Honda power units krijgen. Het betreft een verse Spec 4 verbrandingsmotor en dat leidt voor Max Verstappen tot een gridstraf van vijf plaatsen.

“Inclusief deze nieuwe motor zou ik veilig moet zitten voor de rest van het seizoen. We dachten vooral ‘waarom niet?’. Veel pijn gaat het ons niet doen hier, die vijf strafplaatsen op de grid. Want je kunt hier wel inhalen, zo bleek vorig jaar toen ik achteraan startte. En ik ga hier normaal gesproken toch niet winnen, dus dan moet je realistisch zijn”, legt Max vanuit Rusland uit. “We hebben er niet heel veel pijn van, het zijn maar vijf plekken. Daarom besloten we om ervoor te gaan.”

Over twee weken doet het Formule 1-circus Japan aan, voor de thuisrace van Honda. Max: “Voor Honda is die race heel belangrijk. We hebben daar in mijn F1-tijd nog nooit gewonnen, maar we gaan er alles aan doen om daar sterk voor de dag te komen. We proberen altijd om te winnen en natuurlijk zou het voor Honda geweldig zijn als we op hun thuiscircuit een goed resultaat kunnen boeken. Maar ik wil het in principe overal goed doen. Het zou fantastisch zijn als alles op zijn plek valt op Suzuka.”

Prijsvraag GP Rusland: win het grijze MAXRAW hooded sweat vest!