scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Horner over Grand Prix van Singapore: 'Max had zijn race goed onder controle'

Gepubliceerd op 22 september 2019 door Julien Lemmen

Voorafgaand aan het weekend in Singapore waren de verwachtingen bij het team van Aston Martin Red Bull Racing hooggespannen. Ondanks dat een overwinning er niet in zat, gaf de derde plek voor Max Verstappen en een zesde plaats voor Alexander Albon reden tot tevredenheid bij teambaas Christian Horner.

“Het was een erg interessante en strategische race”, laat Horner optekenen. “Je kon al snel zien dat Charles Leclerc in de Ferrari de snelheid onder controle hield en toen uiteindelijk iedereen ging racen vanaf ronde vijftien, zag je dat de banden al snel uit vorm raakten voor de mannen vooraan. We besloten dus om met Max zo snel mogelijk te stoppen. We vonden een gat tijdens dezelfde ronde als dat Vettel zijn stop maakte en Max kwam vlak achter Nico Hulkenberg weer de baan op. Dat kostte hem een beetje tijd. Zonder dat had hij misschien zelfs vóór Leclerc kunnen komen na zijn stop. Omdat Mercedes ervoor koos langer door te rijden, kwam Max uiteindelijk op de derde plaats te liggen. Vanaf daar had Max zijn race goed onder controle, ondanks de druk van Lewis Hamilton die op nieuwere banden reed. Hij maakte geen fouten en deed een goede zaak om zijn auto naar het podium te rijden.”

“Alex had opnieuw een volwassen race. Hij reed achteraan het groepje met koplopers en hij moest zijn geduld bewaren. Hij heeft waarschijnlijk in de hele race geen enkele vrije ronde gehad, maar hij controleerde de race en zijn banden erg goed. P6 in je eerste Grand Prix van Singapore met de ‘grote vijf’ voor je is een solide resultaat.”