Max vanuit Singapore: 'Verwacht goed weekend te kunnen hebben'

Gepubliceerd op 19 september 2019 door Niels Hendrix

De Grand Prix van Singapore staat erom bekend een aanslag te zijn op mens en machine. Het is er flink warm met een hoge luchtvochtigheidsgraad en de race op Marina Bay duurt bovendien relatief lang. Het is daarentegen wel een circuit waar Aston Martin Red Bull Racing doorgaans goed uit de voeten kan en mooie resultaten scoort, zoals Max Verstappen vorig jaar met zijn tweede plek liet zien.

“Ik verwacht dat we hier in Singapore een goed weekend kunnen hebben, maar er zijn geen garanties”, vertelt Max. “Er moet een heleboel goed gaan, waaronder de kwalificatie. Het gaat erom dat je een goede afstelling en balans in de auto vindt en het lastige van deze Grand Prix is dat je sessies overdag en in de avond hebt. Daar moet je je niet door laten verrassen.”

Max vervolgt: “Zo moeten er nog meer dingen goed voor elkaar zijn, voor je het over het scoren van zeer goede resultaten kan hebben. Natuurlijk hebben we betere kansen dan op Spa of Monza, maar laten we de komende dagen eerste maar eens bekijken hoe snel we zijn. Ik wacht het gewoon nog rustig af.”

Prijsvraag GP Singapore: win een Red Bull Racing goodie pakket!