scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Pirelli maakt bandenkeuzes Grand Prix Singapore bekend

Gepubliceerd op 10 september 2019 door Bryan van Berlo

Pirelli, de bandenleverancier in de Formule 1, heeft de bandenkeuzes van de teams voor de Grand Prix van Singapore bekendgemaakt. Op het 5,063 kilometer lange Marina Bay Street Circuit hebben de teams de beschikking over de C3-, C4- en C5-banden die respectievelijk wit, geel en rood zijn gemarkeerd.

Aston Martin Red Bull Racing hanteert samen met Renault en Racing Point de meest agressieve strategie. De teams nemen ieder tien sets van de zachte band mee naar het raceweekend dat grotendeels onder kunstlicht verreden wordt. Dit in tegenstelling tot Ferrari en Mercedes, die voor respectievelijk negen en acht sets van de meest zachte compound opteren. Williams is met slechts zeven setjes softs het meest conservatief.

Met tien sets van de zachte band blijft er voor zowel Max Verstappen als Alexander Albon maar één setje mediums over, terwijl de coureurs van Ferrari en Mercedes er drie tot hun beschikking hebben. Wiliams spant de kroon door maar liefst vier (George Russell) en vijf (Robert Kubica) sets van de banden met de gele wang mee naar Singapore te nemen.

Overzicht van de bandenselectie voor de GP van Singapore 2019: