scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos Verstappen over restant seizoen: 'Komen races waar we echt kunnen presteren'

Gepubliceerd op 09 september 2019 door Bryan van Berlo

Max Verstappen wist de Grand Prix van Italië gisteren als achtste te finishen. Vanaf de laatste startrij werkte de Nederlander zich verder naar voren, maar een vroege extra pitstop en een lastig in te halen Sergio Pérez zorgden ervoor dat er maximaal vier punten gescoord konden worden. In het programma Peptalk op Ziggo Sport blikt vader Jos Verstappen terug op het raceweekend van zijn zoon in Monza.

Hoe beleefde Jos de start, waarbij Max schade aan zijn voorvleugel opliep? “Daar baal je van”, vertelt Jos. “Je zag dat Max het heel rustig aan deed en misschien zit het daar ook wel een beetje in. Hij wilde de auto’s voor hem nog ontwijken, maar raakte ze net. Max kon ook nergens naartoe. Hij begon tweehonderd meter voor de bocht al te remmen, maar in het midden van de bocht staat het veld dan bijna stil. Dat verwachtte hij niet en daarom raakte hij ze helaas net.”

De knop ging echter snel om bij Max, zo merkte ook vader Jos: “Dat heb je ook wel gezien. Hij is naar binnen gekomen voor nieuwe banden en een nieuwe vleugel. Als je erna naar de rondetijden keek, waren die net zo snel als die van de mannen op de eerste en tweede plek. Hij gaf niet op en dat gaf ook wel aan dat het met de auto de goede kant opgaat, zeker op een circuit dat ons niet ligt. Daarom denk ik dat het er voor de resterende races dit seizoen goed uit gaat zien.”

Richting het einde van de wedstrijd in Italië kwam Max achter Sergio Pérez vast te zitten, die mede door de hoge topsnelheid van de Racing Point de Nederlander achter zich kon houden. Jos geeft tekst en uitleg: “Allereerst lopen de Racing Points altijd heel hard op het rechte stuk. Daarnaast was er bij Max nog wel iets tijdens de race waardoor hij niet de benodigde topsnelheid en het verwachte toerental kon halen. Dat is echter voor de volgende race opgelost.”

Ferrari had de snelheid het hele weekend in Monza goed te pakken. Als een verrassing kwam dit echter niet voor de voormalig Formule 1-coureur: “Dat was wel te verwachten. De race voor de vakantie reed Ferrari op een derde of vierde plek en kwamen ze echt tekort. De circuits in België en Italië zijn er twee geweest die zo goed als gemaakt zijn voor de Ferrari’s, zeker met de hoge topsnelheid die ze hebben. Maar de volgende race in Singapore ziet het er voor ons weer heel positief uit. Daar gingen we vorig jaar ook goed.”

Ook verwacht Jos dat Aston Martin Red Bull Racing nog vaker voor de overwinning mee kan strijden: “Ik denk dat er dit jaar nog wel een race komt waar we een motor moeten wisselen, maar dat we in Suzuka flink uit kunnen pakken. Daarnaast hebben we nog Mexico waar Max het altijd goed doet, Amerika en Brazilië. Er komen dus nog wel races aan waar we echt kunnen presteren.”