scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Horner na wedstrijd in Spa: 'Jammer dat Max' reeks eindigt tijdens thuisrace'

Gepubliceerd op 01 september 2019 door Bryan van Berlo

Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, liet na de Grand Prix van België weten: “Max had geen geweldige start en kwam bij de eerste bocht in de drukte terecht. Hij raakte hierbij Kimi, waardoor zijn stuurstang afbrak. Het betekende tevens het einde van Max zijn wedstrijd. Hij is twintig races achter elkaar in de top vijf gefinisht en het is daarom gewoon jammer dat die reeks beëindigd werd tijdens zijn thuisrace.”

“Ik ben het gehele weekend onder de indruk geweest van Alex zijn prestaties. Hij heeft vanaf een zeventiende plek een geweldige inhaalrace gereden om zijn eerste race met ons als vijfde af te sluiten. Hij was in de eerste helft van de wedstrijd nog wat voorzichtig, maar op de zachtere compound ging het goed en liet hij enkele prima inhaalmanoeuvres zien.”

“De afgelopen 24 uur zijn zwaar geweest voor ons allen en ik denk dat iedereen vandaag met pijn in het hart heeft geracet. Mijn felicitaties gaan uit naar Charles Leclerc. Hij heeft een geweldige race gereden en het lijkt passend dat een goede vriend van Anthoine hier vandaag heeft gewonnen.”