scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max ziet kansen voor Belgische race: 'We zitten dicht bij Mercedes'

Gepubliceerd op 31 augustus 2019 door Niels Hendrix

Na afloop van de kwalificatie deed Max Verstappen nog zijn verhaal tegenover o.a. Verstappen.nl. De Nederlandse Aston Martin Red Bull Racing-coureur loopt al het hele weekend op Spa-Francorchamps tegen hetzelfde aan, zo legt hij uit: “Op een of andere manier lukte het ons niet om het probleem dat we hier hebben op te lossen. Op dit circuit ga je veel vol gas, dus dat is zwaar voor een motor. Wij konden helaas niet het volledige vermogen gebruiken.”

“Maar ik ben uiteindelijk nog positief verrast hoe we ten opzichte van Mercedes gepresteerd hebben, met de problemen die we het hele weekend hebben. We zitten er nog dicht bij. Ferrari is duidelijk van een ander niveau dit weekend. De vijfde startplek is niet ideaal natuurlijk, maar Spa is gewoon niet een circuit dat ons goed ligt.”

Max vervolgt: “Dit was de eerste keer sinds een paar Grands Prix dat ik zoiets heb van ‘dat was niet echt een leuke kwalificatie’, maar ik had al verwacht dat het niet zo goed als in Hongarije zou gaan.” Had je het op voorhand als kansloze kwalificatie ingeschat? “Ik had nog goede hoop dat we in de kwalificatie op vol vermogen zouden kunnen rijden, maar helaas merkte ik in Q1 al meteen dat dat niet het geval was. Dan weet je dat het lastig wordt, omdat je te veel te kort komt. Maar het is niet anders.”

Toch ziet Max de race op zondag nog positief tegemoet. De Limburger legt uit: “Ik denk dat we dicht bij Mercedes zitten morgen tijdens de race. Het zat gisteren allemaal redelijk dicht bij elkaar. Je kunt tijdens een race toch maar een paar keer met vol vermogen rijden, dus ik denk dat het morgen wel mee zal vallen.”

Volgende week staat de Italiaanse Grand Prix op het programma. Krijg je in Monza een nieuwe motor? “Dat is nog niet bevestigd”, laat Max ons weten. “Het is eerst afwachten hoe het morgen gaat en daarna kijken we verder. Zelfs als ik op Monza vanwege een gridpenalty door een motorwissel van achteren zou moeten starten, vind ik dat geen ramp. Waarschijnlijk lukt het in zo’n geval niet om de top vier te halen, maar ik denk dat het moet lukken om daar achter te kunnen komen.”

Prijsvraag Belgische GP: win een gesigneerde oranje Max Verstappen driver cap!