Max na vrijdag in Spa: 'In de wedstrijd zijn er mogelijkheden'

Gepubliceerd op 31 augustus 2019 door Johan Peeters

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van België sprak Max Verstappen met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café, dat elke vrijdagavond om 22.30 uur op Ziggo te zien is. De opmerking van Olav dat het niet Max’ beste vrijdag van het jaar was, wuift de Nederlander deels weg: “Nou ja, qua auto wel, het voelde wel gewoon goed aan, alleen we konden niet ons normale vermogen rijden dus verloren we best wel veel op de rechte stukken.”

Max vervolgt: “Met de motormodus die we reden, zagen de long runs er goed uit. In de kwalificatie kan Ferrari veel vermogen gebruiken, die zijn sowieso lastig te verslaan. Ik hoop alleen dat we in de kwalificatie dicht bij Mercedes kunnen staan en dan zijn er in de wedstrijd denk ik wel mogelijkheden.”

Vooruitblikkend op de race legt Max uit waarom hij denkt dat de temperatuur tijdens de race op zondag wel eens een rol kan gaan spelen, doelend op de lage temperatuur van 17 graden die voor zondag wordt verwacht: “Als het kouder is op zaterdag dan op zondag is dat een groter probleem dan andersom. Tijdens de kwalificatie moeten we qua afstelling dan iets conservatiever zijn, waardoor dat op zondag normaal gezien wat beter uitkomt omdat je op het stuur, als je bijvoorbeeld onderstuur zou hebben, nog wel wat mogelijkheden hebt om dat eruit te halen.”

Prijsvraag Belgische GP: win een gesigneerde oranje Max Verstappen driver cap!