Ocon rijdt in 2020 voor Renault. Bottas blijft nog een jaar bij Mercedes

Gepubliceerd op 29 augustus 2019 door Julien Lemmen

De puzzelstukjes met betrekking tot het Formule 1-startveld van volgend jaar, vallen steeds meer op hun plaats. Vandaag heeft het team van Renault bekend gemaakt dat Esteban Ocon in 2020 de teamgenoot wordt van Daniel Ricciardo. Daarnaast meldde Mercedes dat Valtteri Bottas volgend jaar zijn stoeltje mag behouden.

De net 30 jaar geworden Bottas mag volgend jaar aantreden voor zijn vierde seizoen naast Lewis Hamilton bij de ‘Silberpfeilen’. Ocon, de huidige test- en reservecoureur van Mercedes, zoekt zijn heil ergens anders en neemt het stoeltje van Nico Hulkenberg over bij Renault. Voor de Fransman betekent het een terugkeer in de Formule 1, na een jaar langs de zijlijn te hebben gestaan. Daarvoor reed de Fransman 50 races voor Manor en Force India/Racing Point, terwijl hij in 2016 ook al testcoureur was voor het team van Renault.

Hulkenberg zit, op zijn beurt, nog zonder zitje voor volgend jaar. Al staat de Duitser naar verluid wel in de belangstelling van Haas om het zitje van Romain Grosjean over te nemen. Hiervan is echter nog geen bevestiging.