scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max Verstappen uitgeroepen tot Driver of the Day in Hongarije

Gepubliceerd op 04 augustus 2019 door Niels Hendrix

Max Verstappen is na zijn goede tweede plek op de Hungaroring in Budapest voor de vijfde keer dit seizoen uitgeroepen tot ‘Driver of the Day’. Fans brachten tijdens de Grand Prix van Hongarije wereldwijd hun stem uit, waarvan de Nederlander er uiteindelijk de meeste vergaarde.

Voor de eerste keer in zijn Formule 1-carrière vertrok Max vanaf pole positie. Bij de start hield hij de leiding en ook in een hard maar fraai gevecht met Lewis Hamilton, halverwege de race, bleef de Nederlandse Aston Martin Red Bull Racing-coureur het veld aanvoeren.

Een gewaagde doch succesvolle strategie van Mercedes, dat Hamilton nog een tweede stop liet maken, betekende echter een oprukkende Brit, waar Max op zijn oude en versleten witte banden geen weerwoord tegen had. Na terug verwezen te zijn naar P2, was er wel voldoende ruimte voor Max om ook een extra pitstop te maken om daarmee voor de snelste raceronde en het bijbehorende extra punt te gaan.

Dat lukte en zodoende keert Max vanuit Hongarije terug naar huis met negentien punten en is hij Valtteri Bottas, die tweede staat in het kampioenschap, tot op zeven punten genaderd. Alsnog een prima resultaat voor Max, die zich gedurende het Hongaarse weekend gesteund zag door de duizenden in oranje uitgedoste Nederlandse fans, ook vanaf zijn eigen Max Verstappen Tribune aldaar.