scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Horner na kwalificatie in Hongarije: 'Wat een prestatie van Max'

Gepubliceerd op 03 augustus 2019 door Niels Hendrix

Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, liet na afloop van de kwalificatie voor de Hongaarse Grand Prix weten: “Wat een prestatie van Max. Ik ben erg blij om te zien dat hij zijn eerste pole positie pakt. Hij is daarmee tevens de eerste Nederlander die dit bereikt. Het zat tijdens de gehele kwalificatie ongelofelijk dicht bij elkaar. Max reed in zijn eerste run in Q3 een briljant rondje. Het zou lastig worden om die tijd te verbeteren, maar hij deed het en het kwam allemaal neer op de laatste twee bochten. Volgens mij had Valtteri wat overstuur in bocht dertien, terwijl Max deze, samen met bocht veertien, perfect doorkwam.”

“Max geeft Honda haar eerste pole sinds 2006. Een goede startplek is op de Hungaroring erg belangrijk en hopelijk kunnen we morgen een flink aantal punten scoren. De auto doet het erg goed en dat is mede te danken aan het harde werk dat er in Milton Keynes en Sakura wordt verricht. De teams daar doen het uitstekend en we hebben tijdens de eerste helft van het jaar goede stappen gezet.”

“Pierre ging door naar Q2 op de hardere band, iets dat ons doel was. Helaas maakte hij in het laatste kwalificatiedeel een fout tijdens zijn snelle ronde. Met een zesde plek staat hij vlak achter de Ferrari’s, maar morgen is nog alles mogelijk.”

Prijsvraag GP Hongarije: win een oranje RBR 33 t-shirt en Verstappen strandlaken!