Red Bull Racing verbetert record met pitstop Max in Duitsland

Gepubliceerd op 29 juli 2019 door Julien Lemmen

Het team van Aston Martin Red Bull Racing heeft haar eigen pitstop record, neergezet tijdens de vorige race op Silverstone, wederom aangescherpt. De monteurs van het team uit Milton Keynes voorzagen Max Verstappen tijdens de chaotische Grand Prix van Duitsland van vier nieuwe banden in een recordtijd van 1,88 seconde. Dat was een fractie sneller dan de tijd van 1,91 seconde bij de stop van teamgenoot Pierre Gasly in Engeland.

Van de vier snelste stops tijdens de race op het circuit van Hockenheim, waren er maar liefst drie van Red Bull Racing, allen bij de auto van Max. Het is bovendien al de vijfde keer dit seizoen dat de monteurs van Red Bull Racing de snelste pitstop afleverden, waarmee het Williams met vier snelste pitstops voorbij is gestoken.

De monteurs moesten tijdens de race met wisselende omstandigheden veelvuldig aan het werk. Verstappen won de race met maar liefst vijf pitstops achter zijn naam, terwijl Kevin Magnussen en Lewis Hamilton het nog bonter maakten, door zelfs zes keer de pits te bezoeken.