Horner na winst in Duitsland: 'Een ongelofelijke prestatie van Max en het team'

Gepubliceerd op 28 juli 2019 door Julien Lemmen

Voor Aston Martin Red Bull Racing was er in Hockenheim alle reden tot tevredenheid. Max Verstappen pakte een geweldige overwinning na een lastige race onder wisselende omstandigheden. Het betekende de tweede overwinning van het jaar voor het team uit Milton Keynes. Teamgenoot Pierre Gasly viel uit na een incident met Alexander Albon in de slotfase van de race.

Teambaas Christian Horner laat na afloop van de race weten: “Wat een ongelofelijke prestatie van Max en het team vandaag. Er waren vijf pitstops nodig om de race te winnen. Max hield zijn hoofd koel in lastige omstandigheden. Hij had een geweldige snelheid toen het nodig was en hij heeft de overwinning op eigen kracht behaald. Het is fantastisch voor Honda om beide teams op het podium te zien en mijn felicitaties aan Toro Rosso en Daniil Kvyat, die ook nog eens vader werd afgelopen nacht. De pitstop crew was geweldig vandaag en dat was ook de reden dat we onze hoofd-mecanicien, Phil Turner, naar het podium hebben gestuurd om de constructeursbeker op te halen, aangezien hij geweldig werk heeft geleverd.”

“Voor Pierre was het jammer aangezien hij bij in sommige fases van de race erg goed onderweg was en het zag ernaar uit dat hij in de top vijf zou finishen, maar het mocht niet zo zijn. Hij had een ongeluk met Alexander Albon laat in de race, maar hij zal zich terug knokken.”