Max Verstappen uitgeroepen tot Driver of the Day in Duitsland

Gepubliceerd op 28 juli 2019 door Julien Lemmen

Max Verstappen is na zijn spectaculaire overwinning op de Hockenheimring in Duitsland voor de vierde keer dit seizoen uitgeroepen tot ‘Driver of the Day’. Fans brachten tijdens de Grand Prix van Duitsland wereldwijd hun stem uit, waarvan de Nederlander er uiteindelijk de meeste vergaarde.

Gestart vanaf de eerste startrij op de natte baan viel Max na de start terug tot plek vier. Daarna maakt de Nederlander al snel korte metten met Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) voor P3. Op de opdrogende baan, spinde Verstappen tijdens zijn eerste ronde op slicks, maar hij kon hij zonder problemen zijn weg vervolgen. In het vervolg van de race hield Max zijn hoofd koel, terwijl zijn concurrenten voor hem wegvielen door crashes op de nog steeds gladde baan. Max overleefde de vele safetycar fases om zijn tweede overwinning van het seizoen binnen te hengelen voor het oog van de vele Nederlandse fans. Om het succes compleet te maken, noteerde Max ook de snelste raceronde.

De twee andere coureurs op het podium, Sebastian Vettel (Ferrari), die zich vanaf de laatste startplek opwerkte tot de tweede plaats, en Daniil Kvyat (Toro Rosso), die verrassend het derde podium uit zijn Formule 1-carrière pakte, eindigden ook op de plekken twee en drie bij de publieksstemming voor ‘Driver of the Day’