Max: 'Onze auto is erg snel in racetrim. We willen winnen'

Gepubliceerd op 25 juli 2019 door Niels Hendrix

Ook bij onze Oosterburen is het bloedheet met temperaturen van 40 graden. Terwijl de verzamelde pers achter hem aanloopt, probeert Max Verstappen in het Red Bull Energy Station een koel plekje te vinden. Nadat hij zich naast een grote ventilator heeft gezeteld, laat hij weten: “Ik zweet wat meer, dat is het enige. Verder heb ik geen last van de hitte. Hopelijk werken deze temperaturen in ons voordeel. Maar voor zondag wordt regen voorspeld en normalere temperaturen, dus wat we vrijdag gaan uitproberen, gaat ons niet veel informatie brengen voor de dagen erna.”

Zou je regen hier in Duitsland verwelkomen? Max: “Dat is lastig te zeggen, omdat ik dit jaar met de RB15 nog niet echt in de regen heb gereden. Mij maakt het niet uit.” En wat vind je van het circuit van Hockenheim? “Leuk! Absoluut een prima circuit. Met name de laatste sector bij het stadion-gedeelte is cool. Het is een typisch Europees circuit met een rijke geschiedenis. Het is jammer dat we het de oude lay-out niet meer gebruiken, maar blijft mooi om hier te rijden.”

Nog even terug naar Silverstone, waar je na de aanrijding door Sebastian Vettel als vijfde over de finish kwam. Hoe was je daar onder? “Vettel zei na de race tegen me dat hij een fout maakte. Ik was teleurgesteld niet op podium te staan, maar het is gebeurd. In China maakte ik andersom een fout die hem benadeelde en daar bleef hij toen ook kalm onder. Je hebt zoiets natuurlijk liever niet, maar dat soort dingen gebeuren soms en horen bij racen.”

Max vervolgt over de Britse Grand Prix: “Het is jammer dat ik in Silverstone niet echt de kans gehad heb om onze snelheid te laten zien. Ik was de hele race in verkeer of in een gevecht verwikkeld. Toen in eenmaal vrij baan had, volgde de aanrijding door Vettel. Ik denk dat we in Silverstone tweede hadden kunnen worden. Onze auto is erg snel in racetrim. We worden zeker beter.”

Het gat met Ferrari lijkt gedicht? Max: “We zitten dicht achter Ferrari, maar zijn er nog niet voorbij. We kunnen het gevecht aan gaan, maar ze zijn nog steeds enorm snel op rechte stukken, dus je komt er niet eenvoudig voorbij. Het is lastig om ze in de kwalificatie te verslaan, maar in de race zijn we flink beter geworden. Ons chassis heeft een sprong vooruit gemaakt en ook onze motor is verbeterd. We kennen ook weinig problemen, dat is positief.”

Maar Aston Martin Red Bull Racing is er nog niet, zo bevestigt Max: “Het dichten van het gat naar Mercedes is onze grootste uitdaging. We willen winnen. We komen dichterbij, maar we zijn nog niet snel genoeg. We werken er hard aan om het gat te dichten.”

Prijsvraag GP Duitsland: win een Red Bull Racing pakket!