Horner over race op Silverstone: Een frustrerende race voor Max

Gepubliceerd op 14 juli 2019 door Julien Lemmen

Het team van Aston Martin Red Bull Racing kon zich in Silverstone goed in de strijd mengen. Max Verstappen had een sterke race en leek op weg naar het podium, totdat hij door Sebastian Vettel van de baan getikt werd in gevecht om de derde plaats. Max eindigde de race uiteindelijk als vijfde. Teamgenoot Pierre Gasly kende ook een goed weekend en finishte op plek vier.

Teambaas Christian Horner blikt terug op de race: “Het was een geweldig eerste deel van de race, met Max die wiel-aan-wiel reed met Leclerc. Het was een mooi gevecht tussen hun twee. Een vroege stop bracht Max voor Leclerc, maar helaas kon hij zijn positie niet vasthouden tijdens zijn out-lap. Ze waren daarna de rest van de stint aan het vechten voordat de safetycar naar buiten kwam. We kozen ervoor om Max weer een pitstop te laten maken zodat hij tot het eind van de race kon gaan. Daarna kwam er een gevecht tussen Max en Sebastian Vettel, terwijl Bottas ook nog een stop moest maken. Max slaagde erin om bij Stowe buitenom te gaan, maar Sebastian schatte zijn rempunt verkeerd in en reed achterop de auto van Max. Ondanks de enorme beuk, slaagde Max er in om uit de grindbak te komen en zijn weg te vervolgen. Het was een frustrerende race voor hem, want het podium was mogelijk vandaag."

"De race van Pierre was het vervolg van een erg sterk weekend. Hij streed met de Ferrari’s, had een lange stint op de harde band tot het eind van de race en behaalde zijn beste resultaat van het jaar. Dit was goed voor zijn zelfvertrouwen en hopelijk kan hij dit gebruiken om momentum op te bouwen voor de volgende race.”