Max na vrijdag in Engeland: 'Belangrijk om eerst even aan de balans te werken'

Gepubliceerd op 12 juli 2019 door Johan Peeters

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van Engeland sprak Max Verstappen kort met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café, dat elke vrijdagavond om 22.30 uur op Ziggo te zien is. Op de vraag of Max een leuke dag heeft gehad, zegt de Nederlander: “Nou ja, op zich heb ik een prima dag gehad maar qua balans van de auto is het nog niet helemaal top, dus er is nog wat werk aan de winkel.”

Max vervolgt: “Het asfalt is wel snel, maar het probleem met nieuw asfalt is dat er altijd maar één lijn is waar je kunt rijden, waar er grip is. Dat duurt even en ik verwacht dat dit in dit weekend niet gaat veranderen.”

Vooruitblikkend op de rest van het weekend legt Max uit waarom hij denkt dat de banden een grote rol gaan spelen: “Iedereen heeft last van de banden. De linker voorband bij ons gaat zeker hard slijten, maar dat is bij iedereen. Dat komt gewoon omdat er heel veel energie in die snelle bochten en de banden gaat en dan kan je er gewoon heel weinig tegen doen. Dus ik denk dat dat in de race ook wel een probleem gaat worden.”

Op de vraag of Max tijdens de kwalificatie gaat proberen te kwalificeren op de gele band, zegt Max: “Ze zien er niet verkeerd uit qua rondetijd, dus wie weet. Ik heb er nog niet naar gekeken wat we precies gaan doen. Ik vind het op dit moment veel belangrijker om eerst even aan de balans te werken.”

Prijsvraag Britse GP: win het luxe Max Verstappen strandlaken met MV gymtas!