scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vanuit Silverstone: 'We bekijken met Honda wat er per circuit mogelijk is'

Gepubliceerd op 11 juli 2019 door Niels Hendrix

Niemand had in aanloop naar de Oostenrijkse Grand Prix kunnen bevroeden dat Max Verstappen er in Spielberg met de winst vandoor zou gaan. Tegenover de verzamelde pers in Silverstone vertelt Max hoe het uiteindelijk tot deze fraaie eerste zege van het seizoen kwam.

“In de week voor Oostenrijk hadden we goede stappen gezet: onze updates op de auto werkten goed en we hadden ook meer vermogen. We hadden als team tegen Honda gezegd dat we wisten dat er dit jaar nog een gridstraf vanwege een motorwissel zit aan te komen. Dus dan zouden we best een keer wat meer risico kunnen nemen om in de kwalificatie er dichter bij te zitten.”

“We hebben niet met de vuist op tafel geslagen, want volgens mij is dat niet de juiste manier om Japanners te benaderen. Het is ook logisch dat ze wat voorzichtiger zijn na de moeizame eerdere jaren als motorenleverancier. Tijdens de kwalificatie in Oostenrijk stond de motor agressiever afgesteld en hadden we meer vermogen. We bekijken nu samen met Honda wat er per circuit mogelijk is.”

Bij de start kwam Max slecht weg en sprong de auto in een anti-stall modus. Max: “Daardoor kon ik geen goede start maken. We wisten meteen al wat er mis ging, maar toen konden we er toch al niets meer aan veranderen.” Een overwinning in Groot-Brittannië is volgens de Nederlander onwaarschijnlijk. “Dan hebben we een temperatuur van veertig graden nodig, dat werkte de vorige keer in ieder geval goed! Wij hadden minder problemen met de koeling dan Mercedes en waren sterker in de bochten dan Ferrari. Door onze nieuwe voorvleugel en iets meer vermogen, waren we gewoon sneller.”

Het credo blijft dus dat er hard gewerkt moet blijven worden. Max: “We moeten blijven ontwikkelen, zowel de auto als de motor. Als coureur wil je altijd meer grip en een hogere topsnelheid, maar dat is niet iets wat je even voor elkaar hebt. We blijven dus aan onze prestaties werken. Hopelijk kunnen we later dit seizoen met een nieuwe Honda-motor nog dichterbij zitten.”

Komend weekend staat dus eerst het uitdagende circuit van Silverstone op het programma. Max besluit: “Dit is weer een andere baan en we rijden hier ook met andere banden, dus we moeten op onze hoede zijn en overal bovenop blijven zitten.”

Prijsvraag Britse GP: win het luxe Max Verstappen strandlaken met MV gymtas!