Formule 1 racet ook de komende vijf jaar op Silverstone

Gepubliceerd op 10 juli 2019 door Niels Hendrix

Formule 1 heeft bekend gemaakt dat de Britse Grand Prix tot en met tenminste 2024 op Silverstone verreden zal worden. De verlengde overeenkomst tussen Formule 1, de British Racing Drivers’ Club en Silverstone Circuit is gisteren in Londen ondertekend, in aanloop naar het weekend van de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Chase Carey, voorzitten en CEO Formule 1, zei: “We zijn verheugd om te kunnen bevestigen dat de Britse Grand Prix voor ten minste de komende vijf jaar op de kalender van het Formule 1-wereldkampioenschap zal blijven staan, met als van oudsher Silverstone als gastheer. We hebben altijd gezegd dat om een lange termijn toekomst in onze sport te hebben, dat we onze historische locaties moeten behouden en Silverstone en Groot-Brittannië zijn de bakermat van deze sport, sinds het prille begin in 1950.”

John Grand, voorzitter van de BRDC, liet weten: “Silverstone is een van de meest iconische Grands Prix op de Formule 1-kalender en met zo’n rijke geschiedenis zou het desastreus voor de sport en de fans zijn als we dat niet hadden kunnen voortzetten. 2020 markeert de 70e verjaardag van de eerste ronde van het wereldkampioenschap, die plaatsvond op Silverstone, op 13 mei 1950, dus dat maakt het event van volgend jaar extra bijzonder. Het is geweldig nieuws voor de BRDC, Silverstone en de Formule 1, en de miljoenen Britse autosportfans.”