Eerste dag van Jos bij Jordan zit er op.

Gepubliceerd op 29 juni 1999 door

Jos heeft de eerste dag afgesloten met een tiende tijd. In het geheel niet slecht aangezien de eerste dag in het teken stond van het aanpassen van de auto aan de wensen van Jos, en voornamelijk het creëren van een optimaal stoeltje. Ook het stuurtje zit nog iets te ver weg voor Jos, echter om die meer naar achteren te krijgen moeten er nieuwe onderdelen in de fabriek gemaakt worden. Gelukkig licht de fabriek van Jordan op een steenworp afstand van het circuit en naar verwachting zullen de onderdelen morgenochtend reeds in de auto zijn gemonteerd.

Jos was zeer tevreden na zijn eerste testdag: "Het is echt een hele goede auto, hij rijdt prima. We zijn alleen heel veel met het stoeltje bezig geweest, ik denk dat ze er wel 20 keer veranderingen aan hebben gedaan maar nogmaals over het geheel gezien ging het lekker" aldus Jos.

De tijd van vandaag kan nog niet serieus genomen worden aangezien Jos nog geen echte flying lap heeft gereden: "Zo'n eerste dag ben je meer met jezelf bezig en het comfortabel maken in de auto. Je moet eerst een beetje wennen tot alles goed is en pas dan kan je de limiet opzoeken. De tijd die ik reed zegt niet zo veel, pas na drie uur vanmiddag stopte het met regenen waarna de baan begon op te drogen. Ik denk dat ik op de droge baan nog maar drie keer naar buiten ben geweest".

Jos wordt bij Jordan begeleid door een Nederlandse race-engineer te weten Dino Toso, die Damon Hill al sinds zijn tijd bij Williams heeft begeleid en dus over de nodige ervaring beschikt. Echter het feit dat Jos en Dino beide Nederlanders zijn is op het circuit geen voordeel: "Ik denk dat we de gehele dag misschien twee zinnen in het Nederlands met elkaar hebben gesproken. De rest gaat allemaal in het Engels, anders krijg je verwarring binnen het team. Dat maakt mij voor de rest helemaal niets uit, want ik ben niet anders gewend. Ik ben heel blij met Dino want hij is echt heel goed".

Morgen zal Jos wederom plaats nemen in de Jordan met het aangepaste stuurtje.