scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max Verstappen uitgeroepen tot Driver of the Day in Oostenrijk

Gepubliceerd op 02 juli 2019 door Niels Hendrix

Max Verstappen is na zijn spectaculaire overwinning op de Red Bull Ring in Spielberg voor de derde keer dit seizoen uitgeroepen tot ‘Driver of the Day’. Fans brachten tijdens de Grand Prix van Oostenrijk wereldwijd hun stem uit, waarvan de Nederlander er uiteindelijk de meeste vergaarde.

Gestart vanaf de eerste startrij viel Max terug tot de zevende stek, waarna hij aan een geweldige inhaalrace begon en Lando Norris (McLaren) en Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) al snel verschalkte. Ook Sebastian Vettel (Ferrari) en Valtteri Bottas waren niet opgewassen tegen de racesnelheid van Max. En met nog drie ronden te gaan was ook Charles Leclerc (Ferrari) ten prooi gevallen aan de snelle Limburg, waarna Max tot grote vreugde van de tienduizenden aanwezige Nederlanders zegevierde.

In eerste instantie werd Williams-coureur Robert Kubica zondag na de race als Driver of the Day uitgeroepen. Door een technisch probleem had de Pool echter een foutief aantal stemmen toebedeeld gekregen. Formula1.com onthulde vandaag dat Max maar liefst 74% van de publieksstemmen ontvangen heeft, met Leclerc als nummer twee op 11% en Carlos Sainz als derde met 7%.